Chocolade bombe – ijstaart 2.0

  • voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd
Chocolade bombe – ijstaart 2.0

Als je voor bijvoorbeeld een etentje een dessert zoekt dat er indrukwekkend uitziet en indrukwekkend smaakt, maar jou niet veel tijd kost, is deze chocolade bombe ideaal! De buitenkant bestaat uit panettone, een Italiaans cakeachtig brood. Je kunt dit kopen bij een Italiaanse delicatessenzaak, of je kunt het vervangen door rozijnenbrood. De binnenkant bestaat uit ijs gemengd met vruchtjes en noten in twee lagen en om de buitenkant zit nog een laag chocolade. Je kunt er in principe in doen wat je lekker vindt, al zou ik oppassen met vers fruit. Vers fruit heeft namelijk veel water en bevriest waardoor het fruit heel hard wordt. Ik koos daarom voor rozijnen en gedroogde cranberry's en daarnaast noten en chocopinda's.

Ingrediënten

  • 500 ml
  • vanille roomijs
  • 500 ml
  • chocolade roomijs
  • 100 gram
  • chocolade pinda's
  • 25 gram
  • gepelde pistachenoten
  • 25 gram
  • pecannoten
  • 25 gram
  • rozijnen
  • 25 gram
  • gedroogde cranberry's
  • 200 gram
  • panettone/ krentenbrood zonder korst
  • 300 gram
  • pure chocolade

Benodigdheden

  1. diepvriesbestendige kom, 20 cm diameter
  2. plasticfolie
  3. optioneel: keukenmachine

Instructies

 chocolade bombe
  1. Haal het ijs uit de vriezer en laat zo'n 10 minuten ontdooien.
  2. Bekleed de kom met 3 lagen plasticfolie
  3. Snijd de panettone in dunne plakken en bekleed daarmee de kom.
  4. Doe de bak vanille ijs in de keukenmachine en meng de noten en vruchtjes er doorheen. Heb je geen keukenmachine? Meng dan alles er met een lepel doorheen.
  5. Stort deze laag in de met panettone (of krentenbrood) beklede kom en zet in de vriezer.
  6. Schep ook het chocoladeijs om, haal de kom uit de vriezer en stort deze laag op de laag vanille ijs en zet in de vriezer.
  7. Laat de bombe 5 uur in de vriezer staan en draai voor serveren om op een groot bord. Door de lagen plasticfolie laat de chocolade bombe als het goed is gemakkelijk los.
  8. Smelt de pure chocolade au-bain-marie of in de magnetron en giet over de chocoladebombe heen. Serveer direct.
Tip: na een minuut of 10 wordt de chocolade op de bombe hard. Je kunt echter ook, de chocolade met melk smelten. Dan blijft de saus lekker vloeibaar.
16 mensen willen het maken
17 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Chocolade bombe – ijstaart 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *