Chocolade bombe – ijstaart 2.0

  • voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd5 uur en 15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als je voor bijvoorbeeld een etentje een dessert zoekt dat er indrukwekkend uitziet en indrukwekkend smaakt, maar jou niet veel tijd kost, is deze chocolade bombe ideaal! De buitenkant bestaat uit panettone, een Italiaans cakeachtig brood. Je kunt dit kopen bij een Italiaanse delicatessenzaak, of je kunt het vervangen door rozijnenbrood. De binnenkant bestaat uit ijs gemengd met vruchtjes en noten in twee lagen en om de buitenkant zit nog een laag chocolade. Je kunt er in principe in doen wat je lekker vindt, al zou ik oppassen met vers fruit. Vers fruit heeft namelijk veel water en bevriest waardoor het fruit heel hard wordt. Ik koos daarom voor rozijnen en gedroogde cranberry's en daarnaast noten en chocopinda's.

Chocolade bombe – ijstaart 2.0

Chocolade bombe – ijstaart 2.0

  • Totale benodigde tijd5 uur en 15 minuten
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 ml vanille roomijs
  • 500 ml chocolade roomijs
  • 100 gram chocolade pinda's
  • 25 gram gepelde pistachenoten
  • 25 gram pecannoten
  • 25 gram rozijnen
  • 25 gram gedroogde cranberry's
  • 200 gram panettone/ krentenbrood zonder korst
  • 300 gram pure chocolade

Benodigdheden

  1. diepvriesbestendige kom, 20 cm diameter
  2. plasticfolie
  3. optioneel: keukenmachine

Instructies

  chocolade bombe
  1. Haal het ijs uit de vriezer en laat zo'n 10 minuten ontdooien.
  2. Bekleed de kom met 3 lagen plasticfolie
  3. Snijd de panettone in dunne plakken en bekleed daarmee de kom.
  4. Doe de bak vanille ijs in de keukenmachine en meng de noten en vruchtjes er doorheen. Heb je geen keukenmachine? Meng dan alles er met een lepel doorheen.
  5. Stort deze laag in de met panettone (of krentenbrood) beklede kom en zet in de vriezer.
  6. Schep ook het chocoladeijs om, haal de kom uit de vriezer en stort deze laag op de laag vanille ijs en zet in de vriezer.
  7. Laat de bombe 5 uur in de vriezer staan en draai voor serveren om op een groot bord. Door de lagen plasticfolie laat de chocolade bombe als het goed is gemakkelijk los.
  8. Smelt de pure chocolade au-bain-marie of in de magnetron en giet over de chocoladebombe heen. Serveer direct.
Tip: na een minuut of 10 wordt de chocolade op de bombe hard. Je kunt echter ook, de chocolade met melk smelten. Dan blijft de saus lekker vloeibaar.

Een reactie op “Chocolade bombe – ijstaart 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *