Verfrissende Spaanse gazpacho

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Een gazpacho is een koude Spaanse tomatensoep en is lekker verfrissend als tussengerecht tijdens het kerstdiner. Helemaal perfect: je kunt de gazpacho al eerder maken. Serveer er warme bladerdeegstengels bij voor maximaal effect. Zijn er kinderen of drink je geen alcohol? Vervang de wijn dan door water.

Verfrissende Spaanse gazpacho

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 g stevige tomaten
  • 1 witte boterham zonder korstjes
  • 20 ml droge witte wijn
  • 1 el peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • mespuntje zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 plakje bladerdeeg
  • olijfolie

Benodigdheden

blender of staafmixer, glaasjes, oven

Instructies

  1. Plaats voor de gazpacho alles in de blender of staafmixer. Pureer goed door totdat het een egale massa is. Is het nog niet egaal genoeg, dan kun je de gazpacho door een zeef halen.
  2. Schenk in glaasjes en zet in de koelkast.
  3. Maak intussen de bladerdeegstengels. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de plak bladerdeeg in repen van ongeveer 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie en kruiden. Ik gebruikte zelf za'atar naar dit voorbeeld, maar je kunt ook zout en Italiaanse kruiden gebruiken of alleen zeezout. Bak 20 minuten, totdat de stengels

2 reacties op “Verfrissende Spaanse gazpacho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *