Verfrissende Spaanse gazpacho
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 4 personen
Een gazpacho is een koude Spaanse tomatensoep en is lekker verfrissend als tussengerecht tijdens het kerstdiner. Helemaal perfect: je kunt de gazpacho al eerder maken. Serveer er warme bladerdeegstengels bij voor maximaal effect. Zijn er kinderen of drink je geen alcohol? Vervang de wijn dan door water.
Verfrissende Spaanse gazpacho
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 g stevige tomaten
- 1 witte boterham zonder korstjes
- 20 ml droge witte wijn
- 1 el peterselie
- 1 teentje knoflook
- mespuntje zout
- 2 el olijfolie
- 1 plakje bladerdeeg
- olijfolie
Benodigdheden
blender of staafmixer, glaasjes, ovenInstructies
- Plaats voor de gazpacho alles in de blender of staafmixer. Pureer goed door totdat het een egale massa is. Is het nog niet egaal genoeg, dan kun je de gazpacho door een zeef halen.
- Schenk in glaasjes en zet in de koelkast.
- Maak intussen de bladerdeegstengels. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de plak bladerdeeg in repen van ongeveer 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie en kruiden. Ik gebruikte zelf za'atar naar dit voorbeeld, maar je kunt ook zout en Italiaanse kruiden gebruiken of alleen zeezout. Bak 20 minuten, totdat de stengels
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 193 | Calorieën uit vetten 135 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 13% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
dit ga ik zeker proberen , een geweldig blok , zeker zo verder doen,succes
Dankjewel voor het compliment, Julie :-)!