Chocolade sinaasappel trifle

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

 

Een feestelijk dessert, deze chocolade sinaasappel trifle, dus een perfecte afsluiting van het kerstdiner. In het Verenigd Koninkrijk is de trifle een populair dessert, bijvoorbeeld tijdens kerst. Een trifle bestaat uit verschillende laagjes cake, room, custard en fruit en is makkelijk, maar lekker. Ik heb gekozen voor deze combinatie omdat chocolade en sinaasappel een heerlijke klassieker is. Maak het in individuele glaasjes of in één grote glazen kom. Als non-alcoholisch alternatief voor Cointreau, kun je ook oranjebloesemwater of sterke koffie gebruiken. Het lekkerste is natuurlijk als je een zelfgemaakte, verse chocoladecake gebruikt, maar je kunt ook prima een cake uit de winkel gebruiken. Ik moet opbiechten dat ik geen tijd had om te bakken en dus ook een 'winkelcake' gebruikte!

Chocolade sinaasappel trifle

Chocolade sinaasappel trifle

Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 g chocoladecake
  • 2 - 4 tl cointreau
  • 1/4 l vanillevla
  • 1 sinaasappel
  • 150 ml verse slagroom
  • 150 g mascarpone

Benodigdheden

handmixer (optioneel)

Instructies

  1. Breek de chocoladecake in kleine stukken en bedek de bodem hiermee. Houd nog 1/3 over voor een tweede laag. Besprenkel met Cointreau.
  2. Klop de slagroom op met een handmixer of garde en meng dit goed door de mascarpone. Schep de helft van dit mengsel over de cake heen.
  3. Schil de sinaasappel en haal de vellen van de partjes af. Leg stukken sinaasappel op het roommengsel.
  4. Schenk hier de vanillevla overheen, weer een laagje cake en maak af met de room. Garneer eventueel met sinaasappel en chocoladecake.

4 reacties op “Chocolade sinaasappel trifle

  • Dimitra

    Judith, ik wilde dit feestelijke dessert gaan maken met kerst, maar hebben een gezelschap met veel kinderen. Waar kun je oranjebloesemwater kopen (ipv Cointreau)? Ik ken het niet. Smaakt dit ook voor kids?

    Beantwoorden
  • Judith

    Wat leuk :-)! Oranjebloesemwater kun je kopen bij de toko of Mediterrane winkels. Het heeft wel een bepaalde smaak, dus ik zou echt maar een paar druppels gebruiken. Anders voor de kinderen een paar druppels limonadesiroop en water (1 deel limo, 1 deel water, even mengen en eroverheen sprenkelen). Succes!

    Beantwoorden
  • roelie schaap

    Hallo Judith.
    Het ziet er lekker uit. Ik wil het ook eens maken.
    Dit is voor vier personen toch?
    En kan ik dat een dag van tevoren klaarmaken?
    Alvast bedankt voor je antwoord,

    HG Roelie

    Beantwoorden
    • Judith

      Hi Roelie, dit recept is inderdaad voor 4 personen. Je kunt het de dag van tevoren klaarmaken, maar doe de laatste roomlaag er pas net voor het serveren op. Eet smakelijk :)!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *