Makkelijke bouillabaise (vissoep)

  • voor 4 personen

Met dit voorgerecht maak je met kerst zeker indruk op je gasten, tijdens kerst bijvoorbeeld. Normaal is een bouillabaise nog wel wat werk, maar dit recept is de 'cheat's way'. Makkelijke bouillabaise, maar met een mooi resultaat. De fond biedt een goede basis voor soep. Het is een gereduceerde bouillon en geeft daarmee veel smaak aan je bouillabaise.

Ingrediënten

  • 200 g verse kabeljauw in 10 stukken gesneden
  • 100 g fruits de mer uit het koelschap (deze zijn al gekookt)
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1 tl platte peterselie fijngesneden
  • schil van 1/4 sinaasappel
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 380 ml visfond
  • 75 g roomboter
  • 0 05 g saffraan
  • scheutje olijfolie
  • zout naar smaak (ligt aan je fond)

Benodigdheden

Instructies

  1. Fruit de ui en knoflook in de pan met een beetje olijfolie. Dit duurt een minuut of 2 - 3. Blijf ondertussen roeren, anders brandt de knoflook aan.
  2. Blus af met de wijn en voeg de fond toe, samen met de sinaasappelschil, peterselie, venkelzaadjes, eventueel zout, laurierblad en de helft van de safraan. Roer enkele minuten door op een middelhoog vuur.
  3. Doe de kabeljauw erbij en kook totdat deze gaar is. De vis is dan helemaal wit en valt uit elkaar.
  4. Roer tot slot de boter er doorheen totdat deze helemaal opgelost is en doe daarna de fruits de mer erbij. Roer nog 1 minuut door en haal daarna de sinaasappelschil en laurierbladeren uit de bouillabaise. Serveer de soep gegarneerd met de saffraan die je nog over hebt.
37 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *