Hartig taartje met stoofperen en geitenkaas

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze hartige taartjes zijn een perfect voorgerecht voor tijdens het kerstmenu. Stoofpeertjes zijn lekker winters en kerstig en in combinatie met geitenkaas zijn ze niet te versmaden. Je kunt dit gerecht ook goed van tevoren voorbereiden door de peertjes al te koken en op de dag zelf het taartje in elkaar te zetten en af te bakken.

Hartig taartje met stoofperen en geitenkaas

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 300 ml port of rode wijn
  • 100 ml rode vruchten limonadesiroop
  • 1 stuk steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stuk sinaasappelschil (1/8 sinaasappel)
  • 1 tl maïzena
  • 2 vellen bladerdeeg
  • zachte geitenkaas zoals Bettine Blanc

Benodigdheden

-

Instructies

  1. Schil de peren en snijd ze in 5 stukken. Gooi het klokhuis weg en leg de stukjes peer in een pan, samen met de steranijs, kaneel, port, limonadesiroop en sinaasappelschil. Doe de deksel op de pan en laat gedurende een uur op laag vuur staan.
  2. Laat de bladerdeegvellen 10 minuten ontdooien als je bladerdeeg uit de diepvries gebruikt. Vet twee ramequins (kleine ovenschaaltjes) in en leg hier het bladerdeeg in. Verdeel de maïzena op de bodem van de schalen.
  3. Na een uur haal je de peren uit het vocht. Laat ze even uitlekken en verdeel ze over de taartjes. Vul op met geitenkaas en bak gedurende 15-20 minuten op 200 C. Verkruimel wat geitenkaas over de bovenkant van het taartje. Om het af te maken kun je eventueel een klein beetje balsamicoazijn over het taartje heen gieten.
Tip: gooi het perenvocht uit de pan niet weg! Laat het eventueel nog een kwartier inkoken en bewaar het in een gesteriliseerd weckpotje om bij bijvoorbeeld vlees te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *