Quick & easy: romige broccolisoep

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Met dit gure herfstweer gaat een lekker soepje er wel in. Wat dacht je van deze romige broccolisoep? Makkelijk, lekker én gezond. Eet er stokbrood bij, of nóg lekkerder: stokbrood met een plakje cheddarkaas, 2 minuten in de grillstand van de oven zetten en je hebt heerlijke 'cheese toast'. Verder is deze romige broccolisoep vrij dik en voedzaam. In combinatie met een paar plakken stokbrood dus prima als avondeten.

Quick & easy: romige broccolisoep

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 broccoli grof gesneden
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook grof gesneden
  • 50 ml witte wijn
  • 400 ml kokend water
  • grofgemalen peper
  • 50 ml crème fraîche
  • olijfolie
  • gerookte zalmblokjes (wil je het vegetarisch houden? Vervang de zalmblokjes dan door croutons)

Benodigdheden

blender of staafmixer

Instructies

  1. Doe wat olijfolie in een pan en bak kort de knoflook. Voeg nu de broccoli toe en blus af met de wijn. Doe nu het water, bouillonblokje en peper (naar smaak, mag flink wat zijn!) erbij en roer door.
  2. Laat het geheel 10 minuten op een middelhoog vuur staan en zorg ervoor dat alle stukken broccoli bedekt zijn met water. Pureer het geheel in de blender of met een stafmixer. Roer de crème fraîche door de soep heen en garneer met zalmblokjes.
 

2 reacties op “Quick & easy: romige broccolisoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *