Quick & easy: romige broccolisoep
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
Met dit gure herfstweer gaat een lekker soepje er wel in. Wat dacht je van deze romige broccolisoep? Makkelijk, lekker én gezond. Eet er stokbrood bij, of nóg lekkerder: stokbrood met een plakje cheddarkaas, 2 minuten in de grillstand van de oven zetten en je hebt heerlijke 'cheese toast'. Verder is deze romige broccolisoep vrij dik en voedzaam. In combinatie met een paar plakken stokbrood dus prima als avondeten.
Quick & easy: romige broccolisoep
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 broccoli grof gesneden
- 1 vegetarisch bouillonblokje
- 1 teentje knoflook grof gesneden
- 50 ml witte wijn
- 400 ml kokend water
- grofgemalen peper
- 50 ml crème fraîche
- olijfolie
- gerookte zalmblokjes (wil je het vegetarisch houden? Vervang de zalmblokjes dan door croutons)
Benodigdheden
blender of staafmixerInstructies
- Doe wat olijfolie in een pan en bak kort de knoflook. Voeg nu de broccoli toe en blus af met de wijn. Doe nu het water, bouillonblokje en peper (naar smaak, mag flink wat zijn!) erbij en roer door.
- Laat het geheel 10 minuten op een middelhoog vuur staan en zorg ervoor dat alle stukken broccoli bedekt zijn met water. Pureer het geheel in de blender of met een stafmixer. Roer de crème fraîche door de soep heen en garneer met zalmblokjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 192 | Calorieën uit vetten 112 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 19% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 15% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit is echt een super gerecht voor na de kerstdagen. De zalmsnippers erin maken het helemaal compleet. Yummie!
Goed om te horen :-)!