Simpele broodpudding van restjes kerstbrood
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Hebben jullie allemaal een fijne kerst gehad? Wij zeker! Op eerste kerstdag kookten wij een 4-gangen diner voor de familie en dat viel gelukkig goed in de smaak. Net als vorig jaar was het hoofdgerecht een hele kalkoen. En tja, ook bij ons loopt het weleens anders in de keuken dan van tevoren bedacht. We hadden eigenlijk een eendenrilette als amuse gekocht, maar deze bleek niet meer goed. Gelukkig lag er nog een gerookte forel in de koelkast en maakten we er een forelmousse van die we in een cupje serveerden.
Broodpudding van restjes kerstbrood
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar wij hadden uiteindelijk nog best wat over van het kerstdiner. De volgende dag hebben we lekkere sandwiches met kalkoen en cranberry compote gegeten en van de aardappelpuree maakten we aardappelwafels. Voor het kerstontbijt hadden we een heel lekker kerstbrood, maar, ook al was het niet zo'n groot brood met z'n tweeën is het lastig op te krijgen. En dus maakte ik er op tweede kerstdag nog een lekker dessertje mee: een broodpudding. Eigenlijk wentelteefjes, maar dan uit de oven. Superduper makkelijk! Zoals je ziet heb je maar 3 ingrediënten nodig! Doordat het brood spijs bevat wat we uitsmeerden over alle plannen brood is het meteen zoet genoeg en heb je geen extra suiker of smaakmakers nodig. En als je toevallig nog wat stoofpeertjes over hebt, is dit er superlekker bij. Dat hebben we namelijk ook even voor je getest met onze leftover stoofperen ;-).
En zo heb je dus nog dagenlang plezier van je kerstdiner en kerstbrunch :-)! Wat is jouw ultieme tip om restjes van kerst op te maken?
Simpele broodpudding van restjes kerstbrood
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 plakken kerstbrood (met amandelspijs)
- 1 ei
- 300 ml melk
Benodigdheden
- kleine ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 C.
- Haal het spijs uit het brood en smeer dit over de gehele plak brood.
- Leg de plakken brood in de ovenschaal. Dit mag gewoon op en over elkaar.
- Kluts het ei en voeg de melk hieraan toe. Giet het mengsel over het brood heen. Zorg dat je het goed verspreidt.
- Bak de broodpudding in 15-20 minuten goudbruin.
- Serveer eventueel met een toefje zure room en bijvoorbeeld een restant stoofpeertjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 217 | Calorieën uit vetten 49 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 8% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen