Budget: kedgeree (minder dan € 2,40 p.p!)
- Door Judith Pagrach
- Brits, Caribisch, Indiaas
- voor 2 personen
Kegderee is een typisch Engels gerecht van Indiase afkomst en bestaat uit rijst, kerriekruiden, vis, eieren en traditioneel ook room. Ik heb echter het recept wat lichter en lighter gehouden en maakte hem zonder room. Als vis gebruikte ik makreel. Een smakelijke vis die ook nog eens goed is voor je gezondheid. Makreel is namelijk een zogenaamde 'vette' vis en die zou je eigenlijk twee keer per week moeten eten. Ook eieren zijn gezond om regelmatig te eten want ze bevatten veel vitamines, verhogen je HDL (goede cholesterol) en zorgen ervoor dat je sneller vol zit, waardoor je minder eet. Voor deze voedzame maaltijd voor 2 personen was ik € 4,70 kwijt, dat is slechts € 2,35 per persoon!
Budget: kedgeree (minder dan € 2,40 p.p!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 g rijst (€ 0 30)
- 250 g gerookte makreel (€ 3 48)
- 150 g doperwtjes (€ 0 26)
- 2 eieren (€ 0 26)
- 1 ui (€ 0 25)
- 1 el kerriepoeder (€ 0 12)
- 1/4 tl nootmuskaat (€ 0 03)
- kokend water (gratis)
Benodigdheden
Instructies
- Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes.
- Giet een scheutje arachide- 0f zonnebloemolie in een pan en fruit de ui hierin. Voeg de helft van de kerriekruiden toe. Als de stukjes ui zacht en glazig beginnen te worden voeg je de rijst toe, gevolgd door kokend water. Zorg ervoor dat de rijst net onder water staat.
- Laat het water verdampen en voeg dan weer wat water toe. Net zo lang totdat de rijst gaar is en het geen water meer opneemt. (Dit duurt een minuut of 20). Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.
- Kook intussen de eieren zacht. Het lekkerste zijn ze over de kegderee als de dooiers nog lopen.
- Roer de overige kruiden door de kedgeree heen en snijd de makreel in grove stukken. Meng door de rijst heen.
- Serveer de kedgeree met een ei er bovenop.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 775 | Calorieën uit vetten 210 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 23g, Waarvan | 35% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 29% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Lijkt me zelfs een lekker budget vriendelijk receptje.
Dankjewel Rita!
Groetjes,
Judith
Welk soort rijst heeft u hiervoor gebruikt?
Ik gebruikte zelf pandanrijst, maar meestal gebruikt men basmatirijst voor dit gerecht.
Groetjes, Judith
Heerlijk , en heel goedkoop !
Blij dat de kedgeree beviel, Marga :-)!