Budget: sesam kip zoals bij de Chinees (minder dan € 2,70 p.p.!)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Persoonlijk vind ik de sesam kip het allerlekkerste kip-en-rijst gerecht op het blog tot dusver. Het smaakt net zoals bij de Chinees, maar dan eigenlijk nog lekkerder en zonder allerlei smaakversterkers etc.! Vorige week wilde ik graag kijken of we een week lang goed, maar goedkoper konden eten. Volgens mij is dat goed gelukt. We aten de gehele week met zijn tweeën voor nog geen € 60,-! Normaal gesproken zijn we toch al wel snel € 20,- per week meer kwijt. Binnenkort wil ik eens proberen om nog een keer een budget week te doen en dan bij te houden wat we allemaal eten, zodat ik het kan delen met jullie. De inspiratie voor de sesam kip haalde ik van een budgetblog uit de USA genaamd budget bytes. Voor deze gehele maaltijd, voor 2 personen ben je  €5,01 euro kwijt, inclusief rijst is dat € 5,31. Per persoon dus nog geen € 2,66!

Budget: sesam kip zoals bij de Chinees (minder dan € 2,70 p.p.!)

Budget: sesam kip zoals bij de Chinees (minder dan € 2,70 p.p.!)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kip in blokjes (€ 3.-)
  • 2 el maïzena (€ 0.02)
  • 1 ei (medium) (€ 0.17)
  • snufje zout en peper ( €0.01)
  • arachideolie om in te bakken (€ 0.02)
  • Voor de saus:
  • 2 el sojasaus (€ 0.15)
  • 2 el water
  • 1 el sesamolie (€ 0.09)
  • 1 1/2 el bruine suiker (€ 0.02)
  • 1 el mirin (€ 0.13)
  • 1 tl verse gember geperst of fijngesneden (€ 0.10)
  • 1 teentje knoflook geperst (€ 0.04)
  • 1 el sesamzaadjes (€ 0.15)
  • 1 el maïzena ( €0.02)
  • Verder:
  • 2 paprika's ontdaan van zaadlijsten en in kleine blokjes gesneden (€ 0.93)

Benodigdheden

  • wok
  • kommetje

Instructies

  1. Maak een papje van het ei en 2 el maïzena. Roer het goed door, totdat het een egaal en glad papje is, zonder klontjes. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Voeg de kip hieraan toe en wentel deze compleet in het ei-mengsel. Laat het mengsel lekker intrekken in de kip.
  3. Verhit intussen een koekenpan. Wacht totdat deze goed heet is en giet een flinke scheut arachideolie in de pan.
  4. Kiep nu de kom met de kip en het maïzenapapje om in de pan en laat de stukjes kip aan alle kanten goed bruin en gaar worden. Don't worry, het ei proef je straks echt niet meer, dus ook de losse stukjes ei kun je gewoon in de pan laten zitten.
  5. Maak nu de saus. Meng daarvoor alle ingrediënten en roer goed door.
  6. Wanneer de kip gaar is voeg je de saus toe. Zodra deze warm wordt zal de saus dik worden (en dat is lekker!). Voeg meteen de paprika toe en laat 2 minuten doorgaren. Blijf intussen omscheppen.
  7. Serveer met gestoomde rijst en een lekkere salade. Bijvoorbeeld deze frisse komkommersalade.
Voor de berekening van de prijzen ben ik uitgegaan van de prijzen van AH, zoals vermeld op de site. Als je ergens slechts een deel van gebruikt heb ik slechts dat deel wat je gebruikt berekend. Je kunt het ingrediënt immers nog gebruiken.

18 reacties op “Budget: sesam kip zoals bij de Chinees (minder dan € 2,70 p.p.!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *