Glutenvrije amandel cupcakes
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Brits
- 4541 keer bekeken
- voor 12 cupcakes personen
- Totale benodigde tijd

We hadden geen roomboter meer in huis. En toch had ik zin om een cake te bakken. Dus ging ik aan de slag met deze amandel cupcakes met goed resultaat. Nóg lekkerder zijn ze met aardbeienjam. Je kunt op een spuitzak een klein spuitmondje zetten en hiermee de cupcake vullen of je kunt ze gewoon in de jam dippen.
Ingrediënten
- 5 eieren
- 150 g amandelmeel
- 100 g kristalsuiker
- 100 ml magere melk
- 1/4 tl vanille-extract
- snufje zout
- 1/2 pakje bakpoeder
Benodigdheden
Instructies
- Klop de eieren luchtig op met een garde of in de keukenmachine. Meng het vanille-extract er doorheen.
- Voeg nu alle overige ingrediënten, behalve de melk, toe en meng deze er met een spatel in. Zorg ervoor dat je het geheel niet te veel gaat mixen, dan blijven je cakejes niet luchtig.
- Is je beslag nog erg dik? Voeg beetje bij beetje de melk toe.
- Verwarm intussen de oven voor op 180 C.
- Vul de cupcakevormpjes tot 2/3 met het beslag.
- Bak de cupcakes 15 - 20 minuten.
6 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt
Heb ze net in de oven staan. Beslag is eerder erg dun. En heb kristal suiken en magere melk vervangen voor kokosbloesemsuiker en sojamelk. Ben benieuwd! Schijnt 1 hele grote cupcake te worden
Ik ben benieuwd hoe ze zijn geworden Agnes!