Glutenvrije amandel cupcakes

  • voor 12 cupcakes personen
  • Totale benodigde tijd35 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

We hadden geen roomboter meer in huis. En toch had ik zin om een cake te bakken. Dus ging ik aan de slag met deze amandel cupcakes met goed resultaat. Nóg lekkerder zijn ze met aardbeienjam. Je kunt op een spuitzak een klein spuitmondje zetten en hiermee de cupcake vullen of je kunt ze gewoon in de jam dippen.

Glutenvrije amandel cupcakes

Glutenvrije amandel cupcakes

  • Totale benodigde tijd35 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 cupcakes personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 g amandelmeel
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 ml magere melk
  • 1/4 tl vanille-extract
  • snufje zout
  • 1/2 pakje bakpoeder

Benodigdheden

Instructies

  1. Klop de eieren luchtig op met een garde of in de keukenmachine. Meng het vanille-extract er doorheen.
  2. Voeg nu alle overige ingrediënten, behalve de melk, toe en meng deze er met een spatel in. Zorg ervoor dat je het geheel niet te veel gaat mixen, dan blijven je cakejes niet luchtig.
  3. Is je beslag nog erg dik? Voeg beetje bij beetje de melk toe.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 180 C.
  5. Vul de cupcakevormpjes tot 2/3 met het beslag.
  6. Bak de cupcakes 15 - 20 minuten.

2 reacties op “Glutenvrije amandel cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *