Gevulde courgette

  • voor 6 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Even voorstellen, ik ben Maaike de Jong-van Leeuwen, getrouwd, moeder van twee dochters en werkzaam als creatief DTP-er voor een groot advocatenkantoor. Daarnaast ben ik net de blog ‘Vier je seizoen’ begonnen. Meer over mij lees je in de rechterbovenhoek van dit artikel! Vandaag was het mijn beurt om te koken en wilde ik ons diner graag met je delen. Wil je weten waar ik mijn inspiratie heb opgedaan voor deze heerlijk gevulde courgette? Neem dan een kijkje op www.vierjeseizoen.nl en misschien kunnen wij je nog wel veel meer inspiratie geven om te genieten van het seizoen.

Gevulde courgette

Gevulde courgette

Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 uitgeholde babycourgettes
  • 200 g dikgesneden chorizo
  • 2 uien
  • 400 g winterwortel
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 30 g boter of margarine
  • 750 g sukadelappen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 1/2 dl droge rode wijn
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • zout peper
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Benodigdheden

  1. staafmixer of keukenmachine

Instructies

  1. Snij de chorizo in stukjes. Pel de uien en snijd ze in stukken. Schrap de winterwortels en snijd ze in plakken. Maak de bleekselderij schoon en snij de ene helft in grote stukken en de andere helft in kleine stukjes. Smelt de boter in de pan. Bak de chorizo op laag vuur ca. 5 minuten in de boter. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan.
  2. Bestrooi de sukadelappen met het paprikapoeder. Bak het vlees in het chorizobaksel rondom lichtbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  3. Bak de uien ca. 3 minuten in het bakvet. Voeg de helft van de winterwortels en de grote stukken bleekselderij toe en bak alles al omscheppend nog ca. 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, de laurierblaadjes, de tijm, de rode wijn en het bouillontablet toe. Breng alles aan de kook. Leg de sukadelappen in de pan en stoof het vlees in 2 1/2 a 3 uur zachtjes gaar.
  4. Haal het vlees uit de saus. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de saus met een staafmixer of in de keukenmachine. Zeef de saus boven een braadpan.
  5. Voeg het vlees, de gebakken chorizo, de achtergehouden wortel en de achtergehouden bleekselderij toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  6. Vul de uitgeholde courgettes en zet ze in een ovenschaal met daarin wat water/bouillon en laat het 30 minuten stoven op 180 graden. Strooi de peterselie erover.
Lekker met wat rijst en ijsbergsla!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *