Gevulde courgette

  • voor 6 personen
Gevulde courgette

Even voorstellen, ik ben Maaike de Jong-van Leeuwen, getrouwd, moeder van twee dochters en werkzaam als creatief DTP-er voor een groot advocatenkantoor. Daarnaast ben ik net de blog ‘Vier je seizoen’ begonnen. Meer over mij lees je in de rechterbovenhoek van dit artikel! Vandaag was het mijn beurt om te koken en wilde ik ons diner graag met je delen. Wil je weten waar ik mijn inspiratie heb opgedaan voor deze heerlijk gevulde courgette? Neem dan een kijkje op www.vierjeseizoen.nl en misschien kunnen wij je nog wel veel meer inspiratie geven om te genieten van het seizoen.

Ingrediënten

  • 6 uitgeholde babycourgettes
  • 200 g dikgesneden chorizo
  • 2 uien
  • 400 g winterwortel
  • 1/2 struik bleekselderij
  • 30 g boter of margarine
  • 750 g sukadelappen
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 1/2 dl droge rode wijn
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • zout peper
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Benodigdheden

  1. staafmixer of keukenmachine

Instructies

  1. Snij de chorizo in stukjes. Pel de uien en snijd ze in stukken. Schrap de winterwortels en snijd ze in plakken. Maak de bleekselderij schoon en snij de ene helft in grote stukken en de andere helft in kleine stukjes. Smelt de boter in de pan. Bak de chorizo op laag vuur ca. 5 minuten in de boter. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan.
  2. Bestrooi de sukadelappen met het paprikapoeder. Bak het vlees in het chorizobaksel rondom lichtbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  3. Bak de uien ca. 3 minuten in het bakvet. Voeg de helft van de winterwortels en de grote stukken bleekselderij toe en bak alles al omscheppend nog ca. 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, de laurierblaadjes, de tijm, de rode wijn en het bouillontablet toe. Breng alles aan de kook. Leg de sukadelappen in de pan en stoof het vlees in 2 1/2 a 3 uur zachtjes gaar.
  4. Haal het vlees uit de saus. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de saus met een staafmixer of in de keukenmachine. Zeef de saus boven een braadpan.
  5. Voeg het vlees, de gebakken chorizo, de achtergehouden wortel en de achtergehouden bleekselderij toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  6. Vul de uitgeholde courgettes en zet ze in een ovenschaal met daarin wat water/bouillon en laat het 30 minuten stoven op 180 graden. Strooi de peterselie erover.
Lekker met wat rijst en ijsbergsla!
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Mijn naam is Maaike de Jong-van Leeuwen, ik ben getrouwd, moeder van twee dochters en werkzaam als creatief DTP-er voor een groot advocatenkantoor. Mijn enthousiasme voor de natuur, vers en authentiek eten en een gezonde invulling van het leven hebben ervoor gezorgd dat ik met Imma de blog ‘Vier je seizoen’ ben begonnen. Deze blog heeft als doel om mensen te enthousiasmeren voor diverse uiteenlopende zaken aangaande vrijetijdsbesteding in het algemeen en dat uiteraard per seizoen benadrukt. Gelukkig wordt thuis mijn enthousiasme gedeeld en is er het bijkomend voordeel dat mijn man in een ver verleden op de hotelschool heeft gezeten waar de koks-, drank- en menu leer lessen zo in het heden nog van toepassing kunnen komen. Thuis proberen we dagelijks om gezonde voeding zo creatief mogelijk te verwerken in de lekkerste gerechten. Soms zelf bedacht en vaak een eigen “twist” gevende aan een bestaande receptuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *