Makkelijk & licht cannelloni recept

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op zoek naar een lekker makkelijk cannelloni recept? Dat komt goed uit! Voor dit recept met de typische Italiaanse pasta buisjes heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Voor mijzelf was dit volgens mij de eerste keer dat ik cannelloni at, ondanks de vele vakanties in Italië. Bizar hè? Wat mij betreft is het in ieder geval voor herhaling vatbaar. In de originele varianten zit meestal ook Parmezaanse kaas en een bechamelsaus, deze heb ik er bewust uitgelaten om het iets lichter te maken.Heb jij weleens cannelloni gegeten?

Makkelijk & licht cannelloni recept

Makkelijk & licht cannelloni recept

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 10 cannelloni buisjes
  • 75 gram verse bladspinazie
  • 250 gram ricotta
  • sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 grote tomaten
  • 10 blaadjes verse basilicum (+ extra als garnering)
  • 1 bol mozzarella
  • snuf zout
  • zwarte peper naar smaak
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. plastic zakje
  2. ovenschaal
  3. koekenpan
  4. keukenmachine of staafmixer (optioneel)

Instructies

  1. Snijd de tomaten zo fijn mogelijk.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur.
  3. Giet wat olie in de pan.
  4. Pers een teentje knoflook uit en voeg de spinazie toe.
  5. Bak totdat de spinazie in volume aanzienlijk is geslonken.
  6. Haal de spinazie uit de pan en laat het uitlekken.
  7. Laat de pan op het vuur staan en doe hier de tomaten in, samen met peper en zout naar smaak, de basilicum, een geperst teentje knoflook en roer dit een minuut op 10 goed door totdat je een saus begint te krijgen.
  8. Snijd intussen de spinazie fijn met een mes of in de keukenmachine.
  9. Meng dit met de hand door de ricotta heen, gevolgd door het citroensap.
  10. Verwarm de oven voor op 180 C.
  11. Stop het ricottamengsel in een plastic zak en knip een klein puntje af zodat je een spuitzakje krijgt.
  12. Vul de cannelloni met het ricottamengsel.
  13. Leg de buisjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de tomatensaus overheen. Scheur de bol mozzarella in stukken en verdeel dit over de tomatensaus.
  14. Bak de cannellonischotel in ca. 25 minuten gaar. Garneer met basilicum.

8 reacties op “Makkelijk & licht cannelloni recept

  • Marjon

    Hoe doe je dat als de plaatselijke supermarkt geen buisjes verkoopt? Kan ik dan ook eventueel lasagnebladen gebruiken? Ik woon in een dorp en heb maar 1 supermarkt tot mijn beschikking. Ook geen auto of iets dergelijks om in een buurtdorp iets te zoeken…

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Marjon, AH en Jumbo hebben het bijvoorbeeld wel, maar mocht jouw super het niet verkopen kun je ook lasagnevellen gebruiken. Uiteraard is het dan geen cannellonischotel, maar wel een hele lekkere lasagne ;-). Als alternatief kun je online kijken. Via deze website kun je het bijvoorbeeld kopen: http://www.1000en1smaken.nl/cannelloni.html. Of bijvoorbeeld via Albert, de online boodschappenservice van AH :). Heel veel succes! Groetjes, Judith

      Beantwoorden
      • Marjon

        Dank voor je antwoord. Helaas heeft online (en dus ook Albert) voor mij ook geen mogelijkheden. Ik zit met mijn gezin in de schuldsanering en heb daarom geen bankrekening tot eigen beschikking. Ik ga wel wat proberen met lasagnevellen. Als ik ze voorkook, zou ik ze toch ook in ‘rol’vorm kunnen vouwen?

        Beantwoorden
  • Marjon

    dankje! Ik ga nog op zoek naar de gewone buizen en anders zal ik wat experimenteren met lasagnevellen. Als het lukt, laat ik het je weten!

    Beantwoorden
  • Marjon

    Toch nog een pak canneloni gevonden en je recept vanavond gemaakt. Oudste zoon (met autisme) lust geen tomaten en is dus direct weggelopen, maar dat kennen we wel van hem… Ik had er nog wel een scheut bouillon bijgedaan, omdat ik wat te weinig tomatensaus had.
    Het was lekker en voor herhaling vatbaar (ook namens onze andere 3 kinderen)!
    Bedankt! Groetjes,
    Marjon

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *