Caribische pasteitjes
- Door Judith Pagrach
- Caribisch
- voor 10 personen
Al wekenlang lijken zoete aardappels een hype. Ik hoorde iedereen ineens over zoete aardappels. Ik kocht ook een zak zoete aardappels en wist nog niet meteen wat ik ermee wilde gaan maken. Totdat ik bedacht dat het ook vaak in Caribische gerechten wordt gebruikt en ik dacht aan de pasteitjes die mijn moeder vroeger vaak maakte. Die pasteitjes waren hartig en hadden een duidelijke currysmaak, maar waren toch ook zoet door het gebruik van bijvoorbeeld wortel. Ik besloot mijn versie van deze pasteitjes te maken...
Ik was dan ook aangenaam verrast toen deze pasteitjes uit de oven kwamen, want ze smaakten precies hoe ik het me had herinnerd en hoe ik me voorstelde dat ze zouden gaan smaken. Eet ze bijvoorbeeld als snack met een lekkere chutney.
Wist je dat zoete aardappel erg gezond is? Zoete aardappels bevatten veel vezels, ijzer, vitamine B6, A, C en E.
Caribische pasteitjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 10 vellen bladerdeeg
- 1/2 wortel in kleine blokjes (0
- 1 ui in kleine blokjes
- 1 zoete aardappel
- 200 gram kipgehakt
- 1 tl kerriepoeder
- snufje zout
- 1 ei geklutst
Benodigdheden
Instructies
- Schil de zoete aardappel en kook zo'n 10 minuten in ruim water. Spoel daarna af met koud water en laat even afkoelen. Verwarm de oven intussen voor op 180 C.
- Laat de bladerdeegvellen 10 minuten ontdooien door ze naast elkaar te leggen op je werkblad.
- Bak in een koekepan met een klein beetje olijfolie de ui, het gehakt, de kerriepoeder en de wortel. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes doe deze na ongeveer 5 minuten bij het gehaktmengsel in de koekepan totdat het kipgehakt gaar is. Deze is gaar als je geen roze stukken meer ziet. Laat het mengsel zo'n 5 à 10 minuten afkoelen voor je verder gaat.
- Leg op elk bladerdeegvelletje ongeveer 1 eetlepel van het mengsel en vouw diagonaal dicht zodat je een driehoekje krijgt. Duw de zijkanten goed aan met een vork.
- Bestrijk de pasteitjes met ei en bak ze 20 minuten op 200 graden.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 205 | Calorieën uit vetten 117 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 20% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen