Caribische tonijn ceviche

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een tijdje geleden viel er een boek op mijn deurmat met de gezellige titel "Modern Caribbean Flavors". Helmi Smeulders verruilde regenachtig Nederland voor zonnig Curacao en hing daar al snel haar toga aan de wilgen om zich vol op food te storten met onder meer het blog Caribbean Spice Girl. Leuk, een mede-(ex)-jurist! Dat schept al meteen een band :-). Tel daar de Caribische connectie bij op en de verwachtingen zijn hooggespannen! Het boek is een bonte verzameling Caribische gerechten waarvan je spontaan zin krijgt in vakantie. Het nadeel is wel dat er veel ingrediënten worden gebruikt in de recepten die lastig in Nederland te verkrijgen zijn. Mijn oog viel al snel op deze tonijn ceviche. Al lange tijd stond het op mijn lijstje om een ceviche te maken: een Zuid-Amerikaans visgerecht met rauwe vis, waarbij de vis gemarineerd wordt in zuren. Helmi maakt daarbij gebruik van tequila (naast limoen). Zelf heb ik de tequila achterwege gelaten, maar probeer het ook gerust met de tequila als je durft! Zorg er overigens voor dat je tonijn super vers is. Ik ben daar zelf voor naar de vishandel geweest. De vis blijft namelijk rauw, dus je wilt er zeker van zijn dat deze zo vers mogelijk is. Geen tonijn voorhanden? Je kunt ook een andere vis gebruiken, zoals zalm.

Caribische tonijn ceviche

Caribische tonijn ceviche

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 superverse tonijnmoot (in kleine blokjes gesneden)
  • 60 ml limoensap
  • 1 el tequila (optioneel)
  • 1 tl kristalsuiker
  • snuf zeezout
  • 1/4 madam Jeannette peper (fijngesneden)
  • 1 tl verse koriander (fijngesneden)
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • ter garnering: tuinkers

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng limoensap, kristalsuiker, zout, peper en koriander in een bakje tot een dressing.
  2. Leg de verse tonijn op het bord.
  3. Giet nét voor het serveren de dressing er overheen. Maak af met de granaatappelpitjes en tuinkers. Wacht echt tot het allerlaatste moment om de dressing er overheen te gieten, omdat anders de tonijn hiervan gaat 'garen.'
Naar: Tuna ceviche with tequila dressing, Helmi Smeulders, Modern Caribbean Flavors, Divas Publishing 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *