Chicken waffles

  • voor 2-3 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Chicken waffles

In Amerika zijn 'chicken waffles' echt een ding: wafels met gefrituurde kip die je vaak als een soort hamburger eet. Het klinkt misschien als een hele vreemde combi, maar zelf ben ik dol op de combinatie van zoet en hartig, dus ben ik hier zeker voor te porren! De lichtzoete wafels bedekte ik met geprakte avocado, krokante kip uit de oven (serieus, net zo lekker als gefrituurd!), tomaat en een sausje. Je kunt deze wafels eten als snack, lunch of gewoon als weekend diner. Een heerlijke guilty pleasure :-).

Ingrediënten

  • voor de kip:
  • 2
  • kipfilets
  • 1
  • ei
  • 100 gram
  • panko
  • peper en zout naar smaak
  • 1 tl
  • pittige pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • voor de wafels:
  • 300 gram
  • witte tarwebloem
  • 200 ml
  • halfvolle melk
  • 1 tl
  • bakpoeder
  • 2
  • eieren
  • 4 el
  • witte kristalsuiker
  • 3 el
  • gesmolten
  • roomboter
  • snuf
  • zout
  • saus:
  • 3 el
  • mayonaise
  • 1 tl
  • sriracha saus
  • verder nodig:
  • 2
  • avocado's
  • (geprakt)
  • 1
  • tomaat
  • (in dunne plakjes gesneden)

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kom voor de saus
  • 2 middelgrote kommen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Kluts het ei in de middelgrote kom.
  3. In de andere middelgrote kom verdeel je de panko.
  4. Haal de kipfilet door het eimengsel heen en vervolgens door de panko.
  5. Haal vervolgens de kip opnieuw door het ei heen, gevolgd door de panko. Duw eventueel de panko goed aan zodat de kip goed bedekt is.
  6. Herhaal met de andere kipfilet.
  7. Leg de kipfilets op de bakplaat en bak gedurende circa 30 minuten. Keer halverwege om zodat ze aan beide zijden knapperig zijn.
  8. Maak intussen de wafels. Klop de eieren, samen met de suiker tot een schuimig geheel. Voeg de melk en boter toe. In een andere kom meng je bloem, bakpoeder en zout. Meng dit door het natte mengsel heen.
  9. Vet je wafelijzer, indien nodig, in met olie of boter.
  10. Met een juslepel giet je het beslag in het wafelijzer. Wacht totdat de wafel gaar en mooi goudbruin is. Bij mij duurde dat ongeveer 3-4 minuten.
  11. Herhaal totdat het beslag op is.
  12. Meng de mayonaise en de sriracha voor de saus.
  13. Verdeel een beetje avocado op een wafel, gevolgd door plakjes krokante kip, tomaat en vervolgens saus. Maak af met een wafel.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *