Chinese kip paksoi roerbak
- Door Judith Pagrach
- Chinees
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Met een paar ingrediënten kun je al heel ver komen. Deze Chinese roerbak met kip en paksoi bijvoorbeeld is zo simpel en toch heel erg smakelijk! Je eet het bij gebakken rijst, witte rijst of bijvoorbeeld Chinese bosui pannenkoekjes. Het recept voor de Chinese bosui pannenkoekjes deel ik binnenkort ook met jullie, maar intussen kun je al genieten van deze simpele roerbakschotel!
Chinese kip paksoi roerbak
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 paksoi
- 300 gram kipgehakt
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 teentje knoflook (gdperst)
- 1 cm verse gember (fijngesneden)
- scheutje olie (kokosolie of arachideolie bijvoorbeeld)
Benodigdheden
- wok
Instructies
- Snijd 1 cm van de onderkant van de paksoi af en gooi dit weg.
- Was de paksoi goed en snijd in de breedte repen van ca. 1 cm.
- Zet de wok op het vuur. Als de wok heet is, giet je de olie in de pan.
- Voeg het gehakt met de knoflook en gember toe en bak het gehakt rul.
- Voeg de paksoi, sojasaus en sesamolie toe en beka het geheel nog enkele minuten op hoog vuur.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 451 | Calorieën uit vetten 289 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 32g, Waarvan | 49% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 39% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 8g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
dit is een geweldig kookkunst van de hedendaagse jeugd !
dit kan mijn zoon van negen jaar ook.
Hoezo chinese kip ?
Deze jonge dame wenst zeker net zo rijk te worden als Sonja Bakker
middels kopieeren,en zeker op een bepaald moment vriend verlaten.
Phoefffffff.
Hi Ronny, fijn dat je zoon van 9 dit ook kan. Dan slaag ik in mijn missie om koken toegankelijk te maken ;-). Ik wil inderdaad laten zien dat iedereen kan koken en dat recepten helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn. Dit recept heb ik niet gekopieerd, maar wellicht is er iemand die toevallig een soortgelijk recept heeft verzonnen. Het zijn typisch Chinese ingrediënten (alhoewel Chinezen de hele kip zullen gebruiken en geen kip gehakt), dus op zich niet gek dat er mensen zijn die een soortgelijk recept ook maken uit zichzelf…
Ps. ik ben blij dat je me met 30 jaar nog als ‘jeugd’ ziet ;-)!
Hallo Judith,
wat grappig dat ik dit recept tegenkom. Ik maak dit al jaren en …zelfbedacht. ;)
Ik maak het met kipfilet.
Ik doe er nog wat sambal bij en soms ook nog sereh of kentjoer. Ik “frommel” eigenlijk wat.
Als laatst nog een beetje sesamzaad.
Tip: als allerlaatst pas de ketjap erbij doen, anders slinkt de paksoi teveel. Ook beter eerst het witte gedeelte roerbakken en dan pas het groene gedeelte heel kort meebakken.
Succes met je blog.
Hi Thea, grappig om te horen! En goede tip, van de paksoi, dankjewel!
Heerlijk recept! Net als de zoetzure kip. Ik heb een vraag: welke sojasaus gebruik je? Ik neem aan de zoute? Vind die zoute die op tafel staat bij de Chinees zo lekker, maar heb geen idee welke ze in de flesjes op tafel doen. Wat ik ook meeneem uit de supermarkt, het is niet dezelfde.
vriendelijke groet,
Jeannette
ik gebruik zelf de Kikkoman sojasaus meestal, zoute sojasaus dus.