Chinese kip paksoi roerbak

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Chinese kip paksoi roerbak

Met een paar ingrediënten kun je al heel ver komen. Deze Chinese roerbak met kip en paksoi bijvoorbeeld is zo simpel en toch heel erg smakelijk! Je eet het bij gebakken rijst, witte rijst of bijvoorbeeld Chinese bosui pannenkoekjes. Het recept voor de Chinese bosui pannenkoekjes deel ik binnenkort ook met jullie, maar intussen kun je al genieten van deze simpele roerbakschotel!

Ingrediënten

  • 1
  • paksoi
  • 300 gram
  • kipgehakt
  • 1 el
  • sojasaus
  • 1 el
  • sesamolie
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (gdperst)
  • 1 cm
  • verse gember
  • (fijngesneden)
  • scheutje
  • olie
  • (kokosolie of arachideolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  • wok

Instructies

  1. Snijd 1 cm van de onderkant van de paksoi af en gooi dit weg.
  2. Was de paksoi goed en snijd in de breedte repen van ca. 1 cm.
  3. Zet de wok op het vuur. Als de wok heet is, giet je de olie in de pan.
  4. Voeg het gehakt met de knoflook en gember toe en bak het gehakt rul.
  5. Voeg de paksoi, sojasaus en sesamolie toe en beka het geheel nog enkele minuten op hoog vuur.
9 mensen willen het maken
9 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

5 responses to “Chinese kip paksoi roerbak

  • ronny

    dit is een geweldig kookkunst van de hedendaagse jeugd !
    dit kan mijn zoon van negen jaar ook.
    Hoezo chinese kip ?
    Deze jonge dame wenst zeker net zo rijk te worden als Sonja Bakker
    middels kopieeren,en zeker op een bepaald moment vriend verlaten.

    Phoefffffff.

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Ronny, fijn dat je zoon van 9 dit ook kan. Dan slaag ik in mijn missie om koken toegankelijk te maken ;-). Ik wil inderdaad laten zien dat iedereen kan koken en dat recepten helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn. Dit recept heb ik niet gekopieerd, maar wellicht is er iemand die toevallig een soortgelijk recept heeft verzonnen. Het zijn typisch Chinese ingrediënten (alhoewel Chinezen de hele kip zullen gebruiken en geen kip gehakt), dus op zich niet gek dat er mensen zijn die een soortgelijk recept ook maken uit zichzelf…

      Beantwoorden
  • Thea

    Hallo Judith,
    wat grappig dat ik dit recept tegenkom. Ik maak dit al jaren en …zelfbedacht. ;)
    Ik maak het met kipfilet.
    Ik doe er nog wat sambal bij en soms ook nog sereh of kentjoer. Ik “frommel” eigenlijk wat.
    Als laatst nog een beetje sesamzaad.
    Tip: als allerlaatst pas de ketjap erbij doen, anders slinkt de paksoi teveel. Ook beter eerst het witte gedeelte roerbakken en dan pas het groene gedeelte heel kort meebakken.
    Succes met je blog.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *