Chinese kip paksoi roerbak

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Met een paar ingrediënten kun je al heel ver komen. Deze Chinese roerbak met kip en paksoi bijvoorbeeld is zo simpel en toch heel erg smakelijk! Je eet het bij gebakken rijst, witte rijst of bijvoorbeeld Chinese bosui pannenkoekjes. Het recept voor de Chinese bosui pannenkoekjes deel ik binnenkort ook met jullie, maar intussen kun je al genieten van deze simpele roerbakschotel!

Chinese kip paksoi roerbak

Chinese kip paksoi roerbak

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook (gdperst)
  • 1 cm verse gember (fijngesneden)
  • scheutje olie (kokosolie of arachideolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  • wok

Instructies

  1. Snijd 1 cm van de onderkant van de paksoi af en gooi dit weg.
  2. Was de paksoi goed en snijd in de breedte repen van ca. 1 cm.
  3. Zet de wok op het vuur. Als de wok heet is, giet je de olie in de pan.
  4. Voeg het gehakt met de knoflook en gember toe en bak het gehakt rul.
  5. Voeg de paksoi, sojasaus en sesamolie toe en beka het geheel nog enkele minuten op hoog vuur.

7 reacties op “Chinese kip paksoi roerbak

  • ronny

    dit is een geweldig kookkunst van de hedendaagse jeugd !
    dit kan mijn zoon van negen jaar ook.
    Hoezo chinese kip ?
    Deze jonge dame wenst zeker net zo rijk te worden als Sonja Bakker
    middels kopieeren,en zeker op een bepaald moment vriend verlaten.

    Phoefffffff.

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Ronny, fijn dat je zoon van 9 dit ook kan. Dan slaag ik in mijn missie om koken toegankelijk te maken ;-). Ik wil inderdaad laten zien dat iedereen kan koken en dat recepten helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn. Dit recept heb ik niet gekopieerd, maar wellicht is er iemand die toevallig een soortgelijk recept heeft verzonnen. Het zijn typisch Chinese ingrediënten (alhoewel Chinezen de hele kip zullen gebruiken en geen kip gehakt), dus op zich niet gek dat er mensen zijn die een soortgelijk recept ook maken uit zichzelf…

      Beantwoorden
  • Thea

    Hallo Judith,
    wat grappig dat ik dit recept tegenkom. Ik maak dit al jaren en …zelfbedacht. ;)
    Ik maak het met kipfilet.
    Ik doe er nog wat sambal bij en soms ook nog sereh of kentjoer. Ik “frommel” eigenlijk wat.
    Als laatst nog een beetje sesamzaad.
    Tip: als allerlaatst pas de ketjap erbij doen, anders slinkt de paksoi teveel. Ook beter eerst het witte gedeelte roerbakken en dan pas het groene gedeelte heel kort meebakken.
    Succes met je blog.

    Beantwoorden
  • Jeannette Koelewijn

    Heerlijk recept! Net als de zoetzure kip. Ik heb een vraag: welke sojasaus gebruik je? Ik neem aan de zoute? Vind die zoute die op tafel staat bij de Chinees zo lekker, maar heb geen idee welke ze in de flesjes op tafel doen. Wat ik ook meeneem uit de supermarkt, het is niet dezelfde.

    vriendelijke groet,
    Jeannette

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *