Chow mein met kip
- Door Judith Pagrach
- Caribisch
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Dit gerecht heb ik vroeger heel vaak gegeten, maar dit was de allereerste keer dat ik het zelf maakte. Chow mein is een gerecht wat in het moederland van mijn moeder, Guyana, maar ook in Suriname veel wordt gegeten. Ook in Azië eet men dit noodlegerecht, maar dan weer op een net wat andere manier dan dat wij het eten. Deze roergebakken noodles met groenten wordt echter ook in de Cariben in vele varianten gemaakt: vegetarisch, met kip of met ander vlees. Elke familie zal ook een net wat andere recept hebben. Dit is hét familierecept van mijn familie voor chow mein, mijn moeder maakt hem zo en mijn oma maakt hem ook precies zo. Sterker nog, toen ik de chow mein klaar had, rook het echt zoals 'ie bij mijn opa en oma ook altijd ruikt. Bedankt mama dus voor het familirecept van deze Caribische chow mein met kip. Je kunt de chow mein zoals ik hem hier maak ook gemakkelijk vegetarisch maken. Bak in dat geval de groenten en voeg daarna de kruidenpasta toe.
Chow mein met kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 225 gram eiermie
- 250 gram kipfilet
- 1 rode puntpaprika
- 2 bosuien
- 250 gram wortels
- scheutje olie (bijvoorbeeld arachideolie of kokosolie)
- kruidenpasta:
- 3 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 rode peper
- 1/4 tl korianderzaad
- 1/4 tl komijnzaad
Benodigdheden
- wok of koekenpan
- kookpan
- hakmolen of staafmixer
Instructies
- Pureer alle ingrediënten voor de kruidenpasta met een blender, staafmixer of hakmolen tot een gladde saus.
- Snijd de kipfilet in dunne, kleine sliertjes en leg ze in een afsluitbare bak. Giet de saus er overheen en laat minstens een kwartier marineren.
- Snijd de bosui in dunne ringen, de wortels in flinterdunne plakjes en de paprika in hele dunne reepjes.
- Kook intussen de noodles volgens de instructies op de verpakking.
- Zet de wok of koekenpan op hoog vuur, laat deze heet worden en giet er olie in.
- Bak de kip inclusief de saus en voeg na enkele minuten, als de kip gaar is, de groenten toe. Bak de groenten enkele minuten mee.
- Giet de noodles af en voeg de noodles toe aan de groenten en kip. Schep enkele minuten om en serveer direct.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 512 | Calorieën uit vetten 167 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 19g, Waarvan | 29% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh dit vind ik super lekker! En nog nooit zelf gemaakt, shame on me! Ga dit recept dus zeker een keer uittesten :)
Dat ziet er lekker uit! Meteen trek. Heb alles in huis, ga het meteen proberen.
Super tof! Hoe smaakte het :-)?
Ontzettend lekker! Ik vond het al zoveel, 250 gr wortels in de blender… Oeps. Ik had alleen de wortel per ongeluk (heel kort) gechopt in de food processor, dus het werden stukjes ipv schijfjes. Best lekker. Wat er overbleef heb ik gewoon met de rest van de kruiden erin gelaten en zo werd het een vollere kruidenpasta. Helemaal goedgekeurd, ook door vriendlief. Heb er wel nog een gebakken eitje doorheen gedaan, vind ik altijd zo lekker bij Aziatisch eten. Bedankt voor de inspiratie, liefs Josine
Lekker en eenvoudig recept! Gegaan voor de vegetarische versie met wat pinda’s voor wat crunch. Volgende keer voegen we nog wat ui in grove stukken toe.
Lekker ook met die pinda’s :-)!