Citroentulband met ricotta: lekker voor Pasen
- Door Judith Pagrach
- Brits
- voor 20 personen
Als het leven je citroenen geeft... Dan maak je een citroentulband! Ben je een citroenliefhebber, dan is deze cake zeker een aanrader. Deze tulband heeft een lekkere frisse citroensmaak is heerlijk om te serveren bij de koffie of bijvoorbeeld tijdens je paasbrunch.
Citroencake met ricotta
De ricotta in de citroentulband maakt het extra licht, luchtig, en vol van smaak. Het is dus vergelijkbaar met een traditionele citroencake, maar het is niet zo zoet en heeft een iets fijnere textuur. Daarom is deze tulband perfect voor in de lente.
Perfect voor je paasbrunch
Zoete recepten op je paasbrunch slaan altijd aan. En deze citroentulband maken is dan helemaal niet zo moeilijk. Met wat slagroom of clotted cream en zelfgemaakte lemon curd is de citroentulband éxtra lekker. En de feestelijke vorm van de cake maakt het een heuse eyecatcher.
Op zoek naar meer paasinspiratie? Kijk dan eens naar mijn 20 ideeën voor een lekkere paasbrunch. Gegarandeerd voor iedereen wat lekkers!
Citroentulband met ricotta: lekker voor Pasen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 20 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 eieren
- 200 gram ricotta
- sap van 1 citroen
- 1 el vanille-extract
- 200 gram boter (op kamertemperatuur)
- 250 gram kristalsuiker
- 250 gram witte tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
Benodigdheden
- tulbandvorm (ingevet en met bloem bedekt zodat de cake er makkelijk uit komt)
- keukenmachine (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Klop de boter met de suiker op tot een glad en licht geheel. Voeg de eieren en vanille-extract toe en klop weer tot een egaal beslag. Voeg dan de ricotta en citroensap toe. Je zult wat stukjes in je beslag zien, dat is niet erg.
- In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit toe en vouw met een spatel door het beslag heen.
- Giet het beslag in de ingevette tulbandvorm en bak circa 1 uur en 20 minuten. Check met een sateprikker of het gaar is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 193 | Calorieën uit vetten 90 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 16% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 31% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen