Cobbler (de Amerikaanse crumble)

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Eigenlijk zijn we net iets te laat, want dit is zo'n typisch 4th of July gerecht (Onafhankelijkheidsdag in de VS), maar eigenlijk is dit recept het hele jaar door lekker. In de zomer maak je hem met rood fruit of bosvruchten, in de herfst met bijvoorbeeld appel. De cobbler is de Amerikaanse tegenhanger van de crumble en is erg lekker met een beetje verse slagroom of een bolletje vanille-ijs. En, niet getreurd als er een beetje over is. Koud is de cobbler ook erg lekker! Oja, eigenlijk maak je de cobbler met suiker, maar ik heb geëxperimenteerd met agavesiroop, omdat ik dit vorige week voor het eerst heb gekocht. Heb je geen agavesiroop in huis? Vervang het door suiker en voeg zonodig wat extra melk toe. De kokos in dit recept geeft de cobbler een extra zomerse 'touch'.

Cobbler (de Amerikaanse crumble)

Cobbler (de Amerikaanse crumble)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 g bosvruchten (vers of uit de diepvries)
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g kokos
  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 75 g agavesiroop
  • 100 ml melk

Benodigdheden

  1. ovenschaal

Instructies

  1. Verspreid de bosvruchten over de ovenschaal.
  2. Verwarm de oven voor op 180 C.
  3. Meng met een keukenmachine of met de hand alle overige ingrediënten in een kom totdat je een nat deeg krijgt.
  4. Schrik niet, het deeg hoort zo nat te zijn zoals het nu waarschijnlijk is. Pak elke keer een klein stukje deeg, maak dit met je handen plat en leg dit over de bosvruchten heen. Doe dit als een soort patchwork zodat aan het einde de bosvruchten helemaal bedekt zijn met deeg. Van de 'naden' zie je zo meteen niets meer!
  5. Zet de cobbler 25 - 30 minuten in de oven op 180 C. Hij is klaar als de bovenkant bruin begint de kleuren en het deeg gaar is.
  6. Serveer met slagroom of ijs.
Heb je over? Bewaar de cobbler in de koelkast en eet hem de volgende dag koud, ook erg lekker!

2 reacties op “Cobbler (de Amerikaanse crumble)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *