Cobbler (de Amerikaanse crumble)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Eigenlijk zijn we net iets te laat, want dit is zo'n typisch 4th of July gerecht (Onafhankelijkheidsdag in de VS), maar eigenlijk is dit recept het hele jaar door lekker. In de zomer maak je hem met rood fruit of bosvruchten, in de herfst met bijvoorbeeld appel. De cobbler is de Amerikaanse tegenhanger van de crumble en is erg lekker met een beetje verse slagroom of een bolletje vanille-ijs. En, niet getreurd als er een beetje over is. Koud is de cobbler ook erg lekker! Oja, eigenlijk maak je de cobbler met suiker, maar ik heb geëxperimenteerd met agavesiroop, omdat ik dit vorige week voor het eerst heb gekocht. Heb je geen agavesiroop in huis? Vervang het door suiker en voeg zonodig wat extra melk toe. De kokos in dit recept geeft de cobbler een extra zomerse 'touch'.
Cobbler (de Amerikaanse crumble)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 g bosvruchten (vers of uit de diepvries)
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 25 g kokos
- 150 g roomboter op kamertemperatuur
- 75 g agavesiroop
- 100 ml melk
Benodigdheden
- ovenschaal
Instructies
- Verspreid de bosvruchten over de ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Meng met een keukenmachine of met de hand alle overige ingrediënten in een kom totdat je een nat deeg krijgt.
- Schrik niet, het deeg hoort zo nat te zijn zoals het nu waarschijnlijk is. Pak elke keer een klein stukje deeg, maak dit met je handen plat en leg dit over de bosvruchten heen. Doe dit als een soort patchwork zodat aan het einde de bosvruchten helemaal bedekt zijn met deeg. Van de 'naden' zie je zo meteen niets meer!
- Zet de cobbler 25 - 30 minuten in de oven op 180 C. Hij is klaar als de bovenkant bruin begint de kleuren en het deeg gaar is.
- Serveer met slagroom of ijs.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 375 | Calorieën uit vetten 201 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 23g, Waarvan | 35% | |
Verzadigde vetzuren 14g | 72% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh my, dit lijkt me heerlijk! Ik heb gisteren kruimelcakjes gebakken met bosbessen. Ik ga dit recept zeker nog een keer maken!
Liefs, Nadia
http://lekkerbekkiekokenenzo.blogspot.nl/
Dat klinkt ook niet verkeerd :)!