Courgetti bolognese
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Courgetti was vorig jaar al een hit, maar ook in 2016 zul je hem veelvuldig blijven zien. Vooral nu het weer wat beter wordt en men ook weleens behoefte heeft aan iets lichter eten. Mocht je geen idee hebben wat courgetti is: het is 'spaghetti' gemaakt van courgette. Je maakt het door met een spiraalsnijder sliertjes te snijden van je courgette. Hierdoor krijg je iets dat qua uiterlijk lijkt op spaghetti en wat je dus op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Overigens is de courgetti het populairste, maar je kunt ook wortels, zoete aardappel, bietjes of wat je maar wilt op deze manier snijden. Zoek je nog meer ideeën voor je spiraalsnijder? Kijk dan hier voor de 8 leukste recepten voor je spiraalsnijder. Vandaag een courgetti bolognese, oftewel een klassieke spaghetti bolognese met courgetti in plaats van spaghetti. De courgette slierten bak je niet, want dan worden ze al snel papperig. Door de warme saus er overheen te gieten, warmt de courgetti vanzelf op en behoud je die lekkere bite.
Courgetti bolognese
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 courgette
- 300 gram rundergehakt
- 500 gram passata di pomodoro
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- 3 trostomaten (in kleine blokjes)
- 1 rode peper (fijngesneden)
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 takjes verse basilicum
- scheutje olijfolie
- snuf zout
- 50 gram Parmzaanse kaas
Benodigdheden
- spiraalsnijder (spirelli) of mandoline
- koekenpan
Instructies
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet hier wat olie in. Fruit de ui en de knoflook en voeg het gehakt toe.
- Bak het gehakt rul en voeg vervolgens de peper, tomaten, basilicum, oregano en zout toe. Bak enkele minuten mee en voeg dan de passata toe aan het gehakt.
- Draai het vuur laag en laat het geheel zo'n 20 minuten inkoken.
- Snijd met de spiraalsnijder (volgens de instructies van jouw spiraalsnijder) sliertjes van de courgette. Bij mijn mandoline gebruikte ik het meest grove mesje om ook wat grovere slierten te krijgen.
- Serveer de courgetti op een bord en verdeel hier de bolognese saus overheen.
- Maak af met geraspte kaas en een extra takje basilicum.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 524 | Calorieën uit vetten 168 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 20g, Waarvan | 30% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 40% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Serveer je de courgette rauw? Er staat niets over het koken van de courgette sliertjes..
Ja, de courgette serveer je rauw. Wanneer je de courgetti kookt, wordt deze snel zompig.