Rabarber kwarktaart

  • voor 10-12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Rabarber kwarktaart

Als je van rabarber houdt, moet je er altijd snel bij zijn. Het rabarber seizoen is namelijk kort. Toen ik rabarber zag liggen, nam ik het dan ook meteen mee. En al snel bedacht ik me dat het lekker zou zijn om er een kwarktaart van te maken. Leuk is dat je de rabarber in de gehele taart gebruikt. Op de bodem leg je een laag rabarbermoes. Het rabarbersap gaat door de kwarkvulling en ter decoratie leg je er nog stukjes rabarber bovenop. Voor de bodem kun je uiteraard die koekjes gebruiken die je lekker vindt. Ik ging voor volkoren digestives, maar ook bastognekoeken of een andere koek die je lekker vindt.

Ingrediënten

  • 10 volkoren
  • Digestives
  • 50 gram
  • gesmolten boter
  • 1 bos
  • rabarber
  • 8 el
  • kristalsuiker
  • sap van 1
  • sinaasappel
  • 50 ml
  • water
  • 800 gram
  • magere kwark
  • 150 ml
  • vers opgeklopte slagroom
  • 8 gelatineblaadjes

Benodigdheden

  1. keukenmachine of deegroller om de koekjes te verkruimelen
  2. steelpan
  3. 1 springvorm met een diameter van 24 cm of 10-12 kleine vormpjes

Instructies

  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, met je handen of door ze in een zakje te doen en hier met een deegroller op te slaan.
  2. Smelt de boter en roer door de koekkruimels. Verdeel over de bodem van je taartvorm en druk goed aan. Zet het in de koelkast.
  3. Zet de pan op middelhoog vuur en doe daar 5 eetlepels suiker in, samen met sinaasappelsap en water. Laat dit op zacht vuur koken totdat de suiker is opgelost.
  4. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  5. Maak de rabarber schoon, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd elke stengel in 3 stukken.
  6. Kook de rabarber in de suikersiroop. Haal nadat het geheel 5 minuten heeft gekookt zo'n 12 stukken uit de pan en laat deze afkoelen. De rest laat je nog zo'n 20 minuten doorsudderen totdat de rabarber uit elkaar valt. Schep dan de stukken rabarber uit de pan en verdeel deze over de koekbodem. Zorg ervoor dat je in de pan nog circa 100 ml. vloeistof overhoudt. Haal de pan van het vuur, wring de gelatineblaadjes uit en los deze op in de vloeistof. Laat het geheel 5 minuten afkoelen en schep dan de kwark er door heen gevolgd door het resterende deel suiker. Tot slot roer je de slagroom er doorheen.
  7. Verdeel het kwarkmengsel over de rabarbermoes. Snijd de 12 stukjes rabarber die je in het begin uit de pan haalde doormidden en leg ze op de taart.
  8. Laat de kwarktaart ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
DSC_0287
6 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *