Kabeljauw uit de oven (‘en papillote’ gebakken)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De lente is niet alleen meteorologisch begonnen, de temperaturen beginnen daadwerkelijk te stijgen en de zon laat zich weer eens wat vaker zien. Ik ben vast niet de enige die daar heel hard weer aan toe was! Bij lente taferelen buiten passen ook lente recepten. Deze vis 'en papillote' is daar een mooi voorbeeld van: een lekker licht en zonnig gerecht. Door de vis in papier te stomen, wordt hij supermals en zacht en blijven de aroma's van in dit geval wijn, kruiden en groenten goed behouden. Het is een gezonde en lekkere manier om snel je vis in de oven te bereiden. Ik ging voor kabeljauw, maar uiteraard kun je de vis van je keuze gebruiken. Ook zalm of een witvis leent zich goed voor een bereiding in papier. Bij deze vis uit de oven kun je van alles als bijgerecht eten. Wij gingen voor gepofte aardappels, maar je kunt ook denken aan gebakken (zoete) aardappel, een salade of couscous.

Kabeljauw uit de oven (‘en papillote’ gebakken)

Kabeljauw uit de oven (‘en papillote’ gebakken)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 75 ml droge witte wijn
  • 3 takjes verse dille
  • 50 gram wortel (julienne gesneden - in hele dunne reepjes dus)
  • 4 bosuien
  • 1/4 courgette
  • snuf zeezout
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

  • 2 stukken bakpapier
  • bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snijd de boven- en onderkant van de bosui weg en maak de bosui goed schoon. Snijd de bosuien in de lengte in reepjes, zodat je lange, dunne repen krijgt.
  3. Was de courgette goed. Snijd hem doormidden en snijd vervolgens de zaadlijsten eruit. Snijd ook van de courgette hele dunne reepjes.
  4. Leg de courgette, bosui en wortel in een kom en giet de wijn erbij.
  5. Leg de kabeljauw op een eigen stuk bakpapier (voor elk van de kabeljauwfilets 1 bakpapiertje). Leg hier wat van de gemarineerde groenten op en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met wat extra wijn uit de kom.
  6. Vouw de papiertjes goed dicht door eerst twee zijdes naar elkaar toe te klappen en dicht te rollen en te vouwen en vervolgens de zijkanten hir overheen te klappen of te rollen.
  7. Bak in circa 10 minuten gaar. Lekker met bijvoorbeeld (pof)aardappels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *