Couscoussalade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het fijne aan couscous vind ik, naast de lekkere smaak, de veelzijdigheid: er passen zo veel dingen bij couscous. Het is voor mij dan ook altijd een perfecte manier om mijn koelkast en voorraadkast op te ruimen. Vegetarisch met stukjes feta, nootjes, kikkererwten, aubergine en courgette of non-vega met gerookte kip, bosui en koriander.

Onderstaande couscous is zowel geschikt voor de zomer als de winter. De sinaasappel en kaneel geven hem wat winters, terwijl het door hem als lauwwarme salade te eten ook zomers is.

Couscoussalade

Couscoussalade

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram couscous
  • 3 takjes verse koriander
  • 1/2 komkommer
  • 150 gram kikkererwten
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 1/2 (biologische) sinaasappel
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • 1 handje pistachenootjes
  • scheutje extra vergine olijfolie
  • snufje zout

Benodigdheden

  1. rasp
  2. koekepan
  3. saladekom

Instructies

  1. Rasp de schil van de sinaasappel en pers daarna de helft van de sinaasappel uit
  2. Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing
  3. Voeg de rasp en sinaasappelsap toe met een scheutje olijfolie, wat kaneel, zout en nootmuskaat naar smaak. Roer goed door en laat staan
  4. Bak het gehakt in een koekenpan rul
  5. Snijd de koriander, komkommer en abrikozen fijn
  6. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze in een zeef af (dit zodat het zoute water waarin de kikkererwten zitten er vanaf wordt gespoeld)
  7. Voeg de kikkererwten, koriander, abrikozen, komkommer en het gehakt toe aan de couscous
  8. Maak het af met een handjevol pistachenoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *