Jamies bresaola-omelet salade
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Zappend langs 24Kitchen zag ik dit recept van Jamie Oliver en besloot het ook te maken. Ik zou de volgende keer de salade als voorgerecht eten, omdat het niet erg voedzaam is. Wel erg lekker! Bresaola is (runder)vleeswaren en is te koop bij bijvoorbeeld een Italiaanse delicatessenzaak, maar ook bij de Makro. Kun je het niet vinden? Vervang het dan door runderrookvlees.
Jamies bresaola-omelet salade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 75 gram rucola (of andere sla naar keuze)
- 12 plakken bresaola
- 1/2 venkel
- 1/2 citroen
- 3 eieren
- snufje peper en zout
- 2 el extra vergine olijfolie
- olijfolie om in te bakken
Benodigdheden
- crêpepan of koekepan
- mandoline (optioneel), anders kun je de venkel met een scherp koksmes in dunne plakken snijden
- garde
Instructies
- Kluts de eieren, peper en zout en voeg een klein beetje water toe. Dit is om het mengsel wat dunner te maken en de crêpestructuur te creeëren
- Verhit je pan en giet een klein beetje olijfolie in de pan (niet de extra vergine, maar de traditionele)
- Schenk een heel dun laagje van het eimengsel in de pan en draai de pan zo, dat het mengel goed over de bodem verdeeld wordt. Het zou de dikte moeten hebben van een flinterdunne crêpe. Keer om en bak ook de andere zijde totdat deze gaar is en leg de omelet dan op een bord
- Herhaal totdat het mengsel op is. Afhankelijk van de grootte van je eieren en de grootte van de pan zullen het er 2 à 3 zijn
- Was de venkel goed en snijd de onderkant er vanaf. Snijd met je mandoline of mes dunne plakjes van de onderkant van de venkel
- Verdeel de sla op twee borden.
- Meng de extra vergine olijfolie met citroensap en giet dit over de salade heen.
- Leg de plakjes venkel en bresaola erop
- Rol de omelets op en snijd in repen zodat je linten krijgt
- Leg ook de omeletlinten op de salade
- Enjoy!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 389 | Calorieën uit vetten 195 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 22g, Waarvan | 34% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 25% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen