Jamies bresaola-omelet salade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Jamies bresaola-omelet salade

Zappend langs 24Kitchen zag ik dit recept van Jamie Oliver en besloot het ook te maken. Ik zou de volgende keer de salade als voorgerecht eten, omdat het niet erg voedzaam is. Wel erg lekker! Bresaola is (runder)vleeswaren en is te koop bij bijvoorbeeld een Italiaanse delicatessenzaak, maar ook bij de Makro. Kun je het niet vinden? Vervang het dan door runderrookvlees.

Ingrediënten

  • 75 gram
  • rucola
  • (of andere sla naar keuze)
  • 12 plakken
  • bresaola
  • 1/2
  • venkel
  • 1/2
  • citroen
  • 3
  • eieren
  • snufje
  • peper en zout
  • 2 el
  • extra vergine olijfolie
  • olijfolie
  • om in te bakken

Benodigdheden

  1. crêpepan of koekepan
  2. mandoline (optioneel), anders kun je de venkel met een scherp koksmes in dunne plakken snijden
  3. garde

Instructies

  1. Kluts de eieren, peper en zout en voeg een klein beetje water toe. Dit is om het mengsel wat dunner te maken en de crêpestructuur te creeëren
  2. Verhit je pan en giet een klein beetje olijfolie in de pan (niet de extra vergine, maar de traditionele)
  3. Schenk een heel dun laagje van het eimengsel in de pan en draai de pan zo, dat het mengel goed over de bodem verdeeld wordt. Het zou de dikte moeten hebben van een flinterdunne crêpe. Keer om en bak ook de andere zijde totdat deze gaar is en leg de omelet dan op een bord
  4. Herhaal totdat het mengsel op is. Afhankelijk van de grootte van je eieren en de grootte van de pan zullen het er 2 à 3 zijn
  5. Was de venkel goed en snijd de onderkant er vanaf. Snijd met je mandoline of mes dunne plakjes van de onderkant van de venkel
  6. Verdeel de sla op twee borden.
  7. Meng de extra vergine olijfolie met citroensap en giet dit over de salade heen.
  8. Leg de plakjes venkel en bresaola erop
  9. Rol de omelets op en snijd in repen zodat je linten krijgt
  10. Leg ook de omeletlinten op de salade
  11. Enjoy!
6 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *