Eenpansgerecht met cannellini bonen
- voor 2 personen
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Na het mooie weer van de afgelopen tijd laat het nu weer even te wensen over. Dit eenpansgerecht past perfect bij deze tijd van het jaar en de wat regenachtige dagen. Het is makkelijk te maken, licht, zomers en toch warm.
Eenpansgerecht met cannellini bonen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram cannellini bonen (uit blik)
- 100 gram rucola
- 100 gram cherry tomaten
- 3 lamsworstjes
- scheutje olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- zwarte peper
- garnering: extra vergine olijfolie + verkruimelde feta kaas (optioneel)
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Zet de koekenpan op hoog vuur en bak de worstjes gaar.
- Haal ze van het vuur en snijd de worsten in kleine stukjes.
- Spoel de bonen af en bak ze in dezelfde koekenpan. Voeg de tomaten toe en laat het geheel enkele minuten bakken. Voeg citroensap en zwarte peper toe. Bak de stukjes worst even mee om ze weer op te warmen.
- Haal de pan van het vuur en meng de rucola er doorheen.
- Garneer met extra vergine olijfolie en optioneel feta kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 658 | Calorieën uit vetten 245 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 28g, Waarvan | 43% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 52% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oh dat klinkt lekker! Ik denk dat ik de worstjes ga vervangen voor kipschnitzels ofzo, je brengt me op ideeën!