Eenpansgerecht met vermicelli, courgette en kip
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
Toen ik een courgette en kipgehakt in de koelkast zag liggen wat tegen de houdbaarheidsdatum was, wist ik dat ik iets moest maken met in ieder geval deze twee ingrediënten. Nu vind ik dit altijd een leuke uitdaging. Beperkingen, maar ook mogelijkheden. Een restje ricotta pakte ik meteen mee wat ervoor zorgde dat de gehaktballen extra smeuïg werden! Niet alleen kon ik met dit eenpansgerecht de restjes uit mijn koelkast opmaken, het is ook nog eens te maken met slechts één pan (goh, dat had je niet gedacht, hè? ;-)). De ideale doordeweekse maaltijd: snel klaar en weinig rommel!
Eenpansgerecht met vermicelli, courgette en kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de gehaktballen:
- 300 gram kipgehakt
- 75 gram ricotta
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogd salieblad
- 1/4 tl zwarte peper
- snuf zeezout
- verder nodig:
- 200 gram vermicelli
- 200 ml water
- 1 courgette (in kleine blokjes gesneden)
- 3 grote tomaten (in kleine blokjes gesneden)
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1 el geraspte Parmezaanse kaas
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- zware, gietijzeren pan
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de gehaktballen en rol er circa 16 balletjes van.
- Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze bruin. Draai het vuur lager en laat ze van binnen garen.
- Voeg de groenten en de tijm toe en bak circa 5 minuten.
- Voeg de vermicelli en water toe en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur koken.
- Strooi vlak voor serveren geraspte kaas over het gerecht heen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 347 | Calorieën uit vetten 204 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 23g, Waarvan | 35% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 37% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen