Eenpanspasta met makreel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Eenpanspasta met makreel

Eenpansgerechten zijn super fijn: snel, makkelijk én weinig afwas. Dat is toch wat iedereen wil? Helemaal in de keuken die we nu nog hebben, zonder vaatwasser. We moeten alles met de hand afwassen, dus een paar pannen minder zijn dan meer dan welkom! Ik maakte een eenpanspasta. De macaroni kook je heel fijn, in de saus. Op het einde voeg je de makreel toe voor extra smaak. Een fijne doordeweekse maaltijd voor iedereen die van pasta én gemak houdt ;-).

Ingrediënten

  • 200 gram
  • (volkoren) macaroni
  • 4
  • trostomaten
  • (grof gesneden)
  • 1
  • sjalotje
  • (fijngesneden)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • 2 takjes
  • basilicum
  • (fijn gesneden)
  • 6 zwarte
  • olijven (fijngesneden)
  • 150 gram
  • gerookte makreel
  • 500 gram
  • passata di pomodoro
  • 100 ml
  • water
  • chilivlokken naar smaak
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • diepe koekenpan

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet wat olie in de pan. Fruit de uit en de knoflook en voeg de olijven, chilivlokken, basilicum en tomaat toe.
  2. Giet vervolgens de passata en water erbij en breng het geheel aan de kook.
  3. Voeg de macaroni toe aan de kokende saus en draai het vuur laag.
  4. Laat het geheel een minuut of 10 koken (of zo lang als je de macaroni volgens de instructies moet koken).
  5. Scheur de makreel in stukken en voeg toe aan de pasta. Draai het vuur direct na toevoegen van de makreel uit en serveer de pasta.
3 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *