Engelse muffins

  • voor 12 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Engelse muffins zijn een soort luchtige platte broodjes die wat weg hebben van crumpets. Verwar ze vooral niet met Amerikaanse muffins (cakejes), want deze muffins zijn heerlijk met boter en jam of bijvoorbeeld (cheddar)kaas. Ik laat je zien hoe je zelf engelse muffins maakt.

Zelf Engelse muffins maken

Dit zelfgemaakte Engelse muffins recept is zo veel makkelijker dan je denkt! Met een paar ingrediënten maak deze zachte, krokante muffins in een mum van tijd. Meng de ingrediënten met de mixer en laat het deeg rijzen, vorm het deeg naar wens en bak het. Engelse muffins maken was nog nooit zo makkelijk!

De English muffins zijn ook de perfecte basis om Egg McMuffins mee te maken, voor een lekker en snel ontbijtje. Ik maakte dit Egg McMuffins recept voor je.

recept Engelse muffins zelf maken

Engelse muffins

Engelse muffins

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 475 gram witte tarwebloem
  • 325 ml lauwwarm water
  • 125 gram (plantaardige) yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 zakje gedroogde gist (a 7 gram)
  • 1 tl keukenzout
  • 1 tl kristalsuiker
  • 50 gram griesmeel (om de muffins mee te bedekken)

Benodigdheden

  • gietijzeren koekenpan (met deksel)
  • uitsteekring van circa 6 centimeter diameter
  • bakplaat

Instructies

  1. Meng het water met suiker en gist en zet 10 minuten apart, tot het begint te schuimen.
  2. Meng in een grote kom bloem en zout. Giet hier het gistmengsel bij, gevolgd door de yoghurt en olie en kneed tot een deeg. Het is een vrij plakkerig deeg. Je kunt je handen bestuiven met bloem en met de hand kneden of in de keukenmachine. Laat het deeg 5 minuten rusten.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot circa 1 centimeter dik en steek er rondjes uit met de uitsteekvorm. Vorm van de restjes deeg opnieuw een bal zodat je hier ook rondjes uit kunt steken.
  4. Strooi de griesmeel op de bakplaat en haal hier de muffins doorheen. Laat ze hierop afgedekt circa 60 minuten rijzen op een warme plaats. Als je klaar bent om de muffins te bakken, haal je ze nogmaals door de griesmeel heen.
  5. Zet de koekenpan op middelhoog vuur, bestrijk de pan met olie of een klontje boter en bak de muffins per 3 tegelijk, 6 minuten aan elke kant. Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan zodat ze goed gaar worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *