Feestdagen: Kerstbrunch ideeën + een recept voor gepocheerde eieren

  • voor 1 persoon
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het kerstdiner is belangrijk, maar laten we ook de kerstbrunch niet vergeten. Heerlijk: uitslapen met kerst en dan een feestelijke kerstbrunch. Wat kun je allemaal bij de kerstbrunch serveren? Natuurlijk kerstbrood, maar ook wentelteefjes, kaneelbroodjes, muffins, mini-quiches, verse sappen (tip: aardbei met munt, niet alleen heel lekker, ook nog eens precies de kerstkleuren!), vers fruit, verschillende soorten thee en koffie, vers afgebakken croissantjes, brioche en... bagels met zalm en gepocheerde eieren.

Wist je dat eieren pocheren helemaal niet moeilijk is? Ik geef je het recept voor bagels met zalm, bieslook en gepocheerde eieren.

Feestdagen: Kerstbrunch ideeën + een recept voor gepocheerde eieren

Feestdagen: Kerstbrunch ideeën + een recept voor gepocheerde eieren

Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 bagel
  • cream cheese / zuivelspread
  • bieslook gewassen en afgedroogd
  • 1 plak zalm
  • 1 vers ei
  • 1.5 liter kokend water
  • 1 el witte wijnazijn (of normale keukenazijn)
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor en bak de bagel af volgens de instructie op de verpakking. Je kunt de bagel ook doormidden snijden en dan in het broodrooster roosteren. Hierdoor wordt de bagel lekker knapperig.
  2. Besmeer een kant van de bagel met cream cheese en leg en een plak zalm op. Leg daar bovenop een paar takjes bieslook.
  3. Doe in een pan met kokend water 1 eetlepel azijn naar keuze en draai heel hard met een lepel één kant op, totdat je een 'draaikolk' krijgt. Breek nu snel het ei boven de 'draaikolk' en laat 3 minuten in het kokende water liggen. Na 3 minuten haal je het gepocheerde ei er met een schuimspaam uit en leg je het een halve minuut op een stukje keukenpapier om uit te lekken.
  4. Leg je gepocheerde ei op de bagel. Als het goed is, als je hem doorsnijdt is de dooier nog mooi vloeibaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: voor een nog lekkerder resultaat gebruik je wilde zalm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *