Feestdagen: Kerstbrunch ideeën + een recept voor gepocheerde eieren
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Belgisch, Brits, Frans, Nederlands
- voor 1 persoon
- Totale benodigde tijd10 minuten
Het kerstdiner is belangrijk, maar laten we ook de kerstbrunch niet vergeten. Heerlijk: uitslapen met kerst en dan een feestelijke kerstbrunch. Wat kun je allemaal bij de kerstbrunch serveren? Natuurlijk kerstbrood, maar ook wentelteefjes, kaneelbroodjes, muffins, mini-quiches, verse sappen (tip: aardbei met munt, niet alleen heel lekker, ook nog eens precies de kerstkleuren!), vers fruit, verschillende soorten thee en koffie, vers afgebakken croissantjes, brioche en... bagels met zalm en gepocheerde eieren.
Wist je dat eieren pocheren helemaal niet moeilijk is? Ik geef je het recept voor bagels met zalm, bieslook en gepocheerde eieren.
Feestdagen: Kerstbrunch ideeën + een recept voor gepocheerde eieren
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 1 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 bagel
- cream cheese / zuivelspread
- bieslook gewassen en afgedroogd
- 1 plak zalm
- 1 vers ei
- 1.5 liter kokend water
- 1 el witte wijnazijn (of normale keukenazijn)
- peper en zout naar smaak
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor en bak de bagel af volgens de instructie op de verpakking. Je kunt de bagel ook doormidden snijden en dan in het broodrooster roosteren. Hierdoor wordt de bagel lekker knapperig.
- Besmeer een kant van de bagel met cream cheese en leg en een plak zalm op. Leg daar bovenop een paar takjes bieslook.
- Doe in een pan met kokend water 1 eetlepel azijn naar keuze en draai heel hard met een lepel één kant op, totdat je een 'draaikolk' krijgt. Breek nu snel het ei boven de 'draaikolk' en laat 3 minuten in het kokende water liggen. Na 3 minuten haal je het gepocheerde ei er met een schuimspaam uit en leg je het een halve minuut op een stukje keukenpapier om uit te lekken.
- Leg je gepocheerde ei op de bagel. Als het goed is, als je hem doorsnijdt is de dooier nog mooi vloeibaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 435 | Calorieën uit vetten 136 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 31% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen