Superfood Sunday: gezonde muffins met frambozen en witte chocolade

  • voor 14 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze muffin is écht gezonder dan andere muffins door het gebruik van havermout, speltmeel, yoghurt en kokosbloesemsuiker. Dit betekent dat er géén tarwebloem inzit, geen boter en gezondere suikers.Wil je de muffin echt gezond maken? Maak dan de gezonde muffins met frambozen, maar zonder witte chocolade. De combinatie ie heerlijk, maar van alle chocoladesoorten is witte chocolade de soort met de meeste suiker. Over het algemeen geldt: hoe puurder de chocolade, hoe beter het voor je is.

In deze gezonde muffins zijn er een aantal superfoods. Haver en banaan zijn al eens aan bod gekomen, ook frambozen zijn een superfood. Ze zitten boordevol vezels, die je darmflora op orde houden. Daarnaast zit er een type antioxidant is die je weerstand verhoogt en die de kans op kanker zou reduceren. De calcium in frambozen zorgt ervoor dat je sterke botten blijft behouden.

Verder gebruik je in dit recept kokosbloesemsuiker. Deze suikersoort is veel gezonder dan 'gewone' suiker. In dit artikel wordt uitgelegd waarom en ook hier lees je meer over kokosbloesemsuiker. Je kunt kokosbloesemsuiker kopen bij natuurvoedingswinkels.

Superfood Sunday: gezonde muffins met frambozen en witte chocolade

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 14 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 g speltbloem
  • 50 g havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 75 g maple syrup (heb je dit niet? Gebruik dan honing)
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 2 grote fijngeprakte bananen
  • 50 g Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 ei losgeklopt
  • 240 ml magere melk of amandelmelk
  • 250 g frambozen uit de vriezer
  • 100 g witte chocolade fijngehakt
  • mespuntje zout

Benodigdheden

Muffin bakblik met papieren muffin vormpjes erin

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C.
  2. Meng de bloem, havermout, bapoeder en zout in een grote kom en zet apart.
  3. In een andere kom meng je de maple syrup, suiker, geprakte banaan, yoghurt en ei tot een geheel.
  4. Schenk dit mengel over het 'droge' mengsel heen en roer goed door. Het is nu als het goed is heel dik, dus meng nu, in kleine beetjes tegelijk, de melk erdoorheen.
  5. Als het beslag helemaal egaal is, meng je de chocolade er doorheen. Voeg vervolgens voorzichtig (!) de frambozen toe. Omdat je bevroren frambozen gebruikt zijn ze wel iets minder fragiel dan normaal en zal de kleur ook minder door het beslag lopen. Wil je wil verse frambozen gebruiken? Rol ze dan even door de bloem om uitlopen te voorkomen.
  6. Vul de muffinvormpjes voor tweederde en zet ze 17-20 minuten in de oven. Als ze klaar zijn, bruint de bovenkant net. Door de banaan blijven ze plakkerig, maar ze moeten wel helemaal gestold zijn. Check dit met een satéprikker of snijd er één doormidden. Laat de muffins op een draadrek afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *