Fish and chips met tartaarsaus

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als je weleens naar Jamie Oliver kijkt, weet je dat 'Fish and chips' typisch Brits voedsel is voor in  de 'pub', oftewel de kroeg. Je neemt witvis, voorziet dit van een laagje beslag en frituurt het vervolgens. De frites die erbij zitten (de 'chips'), frituur je normaal gesproken ook, maar ik koos ervoor om ze in de oven te bakken. Wat de vis de typische smaak geeft en ervoor zorgt dat het beslag lekker luchtig is, is bier! Drink je geen alcohol, dan kun je dit vervangen door Spa Rood. De textuur is dan ongeveer hetzelfde, maar het heeft natuurlijk wel minder smaak dan wanneer je bier gebruikt. Eet de fish and chips met doperwten gemengd met fijngsneden munt, citroensap en een klein beetje boter. En de tartaarsaus die erbij hoort, maakt het af en is 'easy peasy'!

Fish and chips met tartaarsaus

Fish and chips met tartaarsaus

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram gefileerde kabeljauwfilet in 8 stukken gesneden
  • 1 blikje bier (33 cl)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl chilipoeder
  • peper
  • zout
  • olie om in te frituren
  • Voor de tartaarsaus:
  • 9 el mayonaise (ik gebruik zelf altijd mayo op yoghurtbasis)
  • 2 el verse dille fijngesneden
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 2 medium augurken in kleine stukken gesneden
  • 1 tl kappertjes

Benodigdheden

  1. friteuse / frituurpan
  2. ingevette ovenschaal

Instructies

  1. Boen de aardappels schoon en snijd ze in kwarten. Kook de aardappels 10 minuten en verwarm intussen de oven voor op 220 C.
  2. Doe de aardappelpartjes in de ovenschaal en bestrooi ze met chilipoeder, een snufje zout en olijfolie. Bak ze gedurende 20 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn.
  3. De tartaarsaus maak je door alle ingrediënten in een kom te doen en deze goed te mengen.
  4. Meng het bier en het bakmeel tot een glad beslag.
  5. Bestrijk de stukken kabeljauw aan beide kanten met een beetje peper, zout en meel en haal ze daarna door het beslag heen.
  6. Laat intussen de olie in je friteuse of frituurpan goed heet worden.
  7. Doe de stukken vis hierin en laat de vis mooi bruin worden. Haal uit de pan met een schuimspaan en leg de vis even op een stuk keukenpapier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *