Quick & easy: speltbulghur

  • voor 2 personen
Quick & easy: speltbulghur

Bulghur is een graanproduct dat eerst wordt gestoomd en vervolgens gebroken. Meestal wordt bulghur van tarwe gemaakt, maar ik gebruikte voor dit recept speltbulghur. Vooral in Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse landen wordt bulghur gegeten, maar ook veel in bijvoorbeeld Turkije.  Qua smaak lijkt bulghur een beetje op een kruising tussen couscous en quinoa. Het onderstaande recept voor speltbulghur met pompoen, hazelnoot en cranberry's is makkelijk en snel klaar. Je kunt het zowel vegetarisch als niet-vegetarisch eten.

Ingrediënten

  • 175 gram
  • bulghur
  • 100 gram
  • pompoen
  • in stukken van 1 x 1 cm
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 100 ml
  • water (of anders indien dit op de verpakking staat)
  • 2 tl
  • za'atar
  • 1 el
  • fijngesneden peterselie
  • 75 gram
  • gedroogde cranberry's
  • handje
  • hazelnoten
  • fijngehakt
  • olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Doe een scheutje olijfolie in een pan en zet deze op een middelhoog vuur. Pers het teentje knoflook hierboven uit en voeg de pompoenstukjes toe.
  2. Roer goed door en voeg de bulghur toe. Doe het water erbij. Kijk voor de precieze hoeveelheid water op de verpakking, want deze kan per soort verschillen.
  3. Voeg de kruiden en de cranberry's toe en laat gedurende 15 minuten op laag vuur staan, totdat het water is verdampt. Schep nu goed om met een vork om alles goed los te maken en strooi de hazelnoten over de bulghur heen.
  4. Serveer met bijvoorbeeld lamsworstjes.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *