Quick & easy: speltbulghur

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Bulghur is een graanproduct dat eerst wordt gestoomd en vervolgens gebroken. Meestal wordt bulghur van tarwe gemaakt, maar ik gebruikte voor dit recept speltbulghur. Vooral in Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse landen wordt bulghur gegeten, maar ook veel in bijvoorbeeld Turkije.  Qua smaak lijkt bulghur een beetje op een kruising tussen couscous en quinoa. Het onderstaande recept voor speltbulghur met pompoen, hazelnoot en cranberry's is makkelijk en snel klaar. Je kunt het zowel vegetarisch als niet-vegetarisch eten.

Quick & easy: speltbulghur

Quick & easy: speltbulghur


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram bulghur
  • 100 gram pompoen in stukken van 1 x 1 cm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml water (of anders indien dit op de verpakking staat)
  • 2 tl za'atar
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 75 gram gedroogde cranberry's
  • handje hazelnoten fijngehakt
  • olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Doe een scheutje olijfolie in een pan en zet deze op een middelhoog vuur. Pers het teentje knoflook hierboven uit en voeg de pompoenstukjes toe.
  2. Roer goed door en voeg de bulghur toe. Doe het water erbij. Kijk voor de precieze hoeveelheid water op de verpakking, want deze kan per soort verschillen.
  3. Voeg de kruiden en de cranberry's toe en laat gedurende 15 minuten op laag vuur staan, totdat het water is verdampt. Schep nu goed om met een vork om alles goed los te maken en strooi de hazelnoten over de bulghur heen.
  4. Serveer met bijvoorbeeld lamsworstjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *