Frisse rauwe witlofsalade
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Er zijn eigenlijk heel weinig dingen die ik niet lekker vind. Tuinbonen, spruitjes enne... witlof dus. Nouja, vooral gekookte of gebakken witlof. Dus ging ik maar experimenteren met rauwe witlof. Dus bedacht ik me dat ik een zoete tegenhanger nodig had voor de bittere smaak van de witlof. Dat werden aardbeitjes en een citrusdressing. De kaas maakt het lekker romig en als finishing touch hebben we de pijnboompitjes. Dus voor iedereen dol is op witlof, maar ook iedereen die denkt dat 'ie witlof niet lekker vindt, een recept voor een zomerse witlofsalade.
Frisse rauwe witlofsalade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 stronkjes witlof
- 200 gram aardbeien (gehalveerd)
- 100 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 75 gram geitenkaas (zacht)
- 50 gram pijnboompitten
- 1/2 citroen
- 1/2 tl sinaasappelsap
- 2 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Was de witlof en snijd de onderkant van de stronken af.
- Haal de blaadjes uit elkaar en leg ze neer op een bord.
- Leg de aardbeien en de tomaatjes hierop, snijd de geitenkaas in stukjes en verspreid deze over de salade.
- Bak in een droge koekepan de pijnboompitjes totdat ze beginnen te verkleuren. Ze worden hierdoor nog lekkerder. Strooi ze over de geitenkaas.
- Maak van de citroen, sinaasappelsap en olijfolie een dressing en giet deze over de salade heen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 450 | Calorieën uit vetten 333 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 39g, Waarvan | 60% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 43% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 16g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 10g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen