Frittata met forel en courgette

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Frittata is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een Italiaans gerecht en lijkt een beetje op een lasagna van aardappel en ei. Het is een gerecht dat uit armoede is ontstaan. De restjes aardappel, groenten en pasta werden op deze manier de volgende dag weer gebruikt. Er zijn veel verschillende varianten. Deze met forel vind ik heel lekker, vooral ook omdat forel niet zo'n vaak gebruikt ingrediënt is. In ieder geval niet in mijn keuken ;-). De smaken van de forel, courgette en de doperwtjes gaan goed samen en het is ook nog eens een keer gezond!

Frittata met forel en courgette

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 g aardappels
  • 6 eieren geklutst
  • 1/2 courgette in dunne plakjes
  • 100 g doperwten (vers of uit de diepvries)
  • 125 g gerookte forel
  • 1 tl dille
  • 1 tl gemalen zwarte peper

Benodigdheden

ingevette ovenschaal

Instructies

  1. Schil de aardappels en kook ze 15 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C.
  3. Spoel de aardappels af met koud water en snijd er plakjes van.
  4. Meng de dille, peper en doperwten door de eieren.
  5. Maak nu in de ovenschaal laagjes: een laagje courgette, een laagje forel, een laagje aardappel. Giet hier het eiermengsel overheen.
  6. Bak 15-20 minuten op 200 C. De bovenkant is nu mooi goudbruin, de binnenkant nog zacht.

2 reacties op “Frittata met forel en courgette

  • Dimitra

    Super makkelijk (zelfs ik kan het maken;-)) en lekker! Echt een goeie smaak-combi: Aanrader! Maar dan niet de doperwten vergeten (wat ik heb gedaan, oeps)…..

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *