Frittata met forel en courgette
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
Frittata is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een Italiaans gerecht en lijkt een beetje op een lasagna van aardappel en ei. Het is een gerecht dat uit armoede is ontstaan. De restjes aardappel, groenten en pasta werden op deze manier de volgende dag weer gebruikt. Er zijn veel verschillende varianten. Deze met forel vind ik heel lekker, vooral ook omdat forel niet zo'n vaak gebruikt ingrediënt is. In ieder geval niet in mijn keuken ;-). De smaken van de forel, courgette en de doperwtjes gaan goed samen en het is ook nog eens een keer gezond!
Frittata met forel en courgette
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 g aardappels
- 6 eieren geklutst
- 1/2 courgette in dunne plakjes
- 100 g doperwten (vers of uit de diepvries)
- 125 g gerookte forel
- 1 tl dille
- 1 tl gemalen zwarte peper
Benodigdheden
ingevette ovenschaalInstructies
- Schil de aardappels en kook ze 15 minuten.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Spoel de aardappels af met koud water en snijd er plakjes van.
- Meng de dille, peper en doperwten door de eieren.
- Maak nu in de ovenschaal laagjes: een laagje courgette, een laagje forel, een laagje aardappel. Giet hier het eiermengsel overheen.
- Bak 15-20 minuten op 200 C. De bovenkant is nu mooi goudbruin, de binnenkant nog zacht.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 473 | Calorieën uit vetten 142 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 24% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 24% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Super makkelijk (zelfs ik kan het maken;-)) en lekker! Echt een goeie smaak-combi: Aanrader! Maar dan niet de doperwten vergeten (wat ik heb gedaan, oeps)…..
Dimi! Wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt en fijn om te horen dat je het lekker vond :-)