Pittige gebakken rijst

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Met restjes kun je vaak nog hele lekkere gerechten maken. Ik maakte al eerder zalmkoekjes van restjes zalm, en aardappelwafels van restjes aardappelpuree. Van restjes rijst kun je heel fijn gebakken rijst maken! Hierbij bak je de rijst op met groente, ei en soms wat vlees of vis. Ik gebruikte gerookte makreel: lekker en gezond. Uiteraard kun je gebakken rijst ook van net gekookte rijst maken, maar laat hem dan wel goed afkoelen. De kenners menen dat gebakken rijst het lekkerste is met 'oude' rijst ;-)! Wil je de schotel nog wat 'pimpen'? Serveer dan met kroepoek en seroendeng.

Pittige gebakken rijst

Pittige gebakken rijst

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram gekookte rijst (liefste een dag oud)
  • 1 rode peper (in dunne ringen gesneden)
  • 1 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 1/2 el ketjap manis
  • 3 eieren
  • 3 bosuien (in dunne ringen gesneden)
  • 175 gram doperwten
  • 150 gram gerookte makreelfilet
  • scheutje olie (arachide- of zonnebloemolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  1. wok

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet hier de olie bij.
  2. Bak de peper, knoflook en gember ongeveer 1 minuut en voeg de rijst toe. Bak de rijst gedurende enkele minuten.
  3. Schep de rijst naar één kant. Tik nu één eitje kapot boven de lege ruimte in de pan. Bak dit ca. 1 minuut totdat de onderkant begint de stollen. Meng vervolgens door de rijst heen. Herhaal dit met de overige eieren.
  4. Voeg de bosui, doperwten en ketjap toe en bak nog 3 minuten mee. Tot slot voeg de de makreelfilet toe en haal je de pan van het vuur.

4 reacties op “Pittige gebakken rijst

  • Wun Tung

    Ik zou het persoonlijk nog wat meer pit geven met wat tabasco en een klein beetje sojasaus. Pas wel op met de soja, dat moet maar een klein beetje zijn. Hetzelfde geldt voor de tabasco. Bij Chinese gerechten is de combinatie van deze 2 ingrediënten niet echt gebruikelijk, maar de smaak zegt genoeg. Groetjes wuntung.nl

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *