Pittige gebakken rijst
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Met restjes kun je vaak nog hele lekkere gerechten maken. Ik maakte al eerder zalmkoekjes van restjes zalm, en aardappelwafels van restjes aardappelpuree. Van restjes rijst kun je heel fijn gebakken rijst maken! Hierbij bak je de rijst op met groente, ei en soms wat vlees of vis. Ik gebruikte gerookte makreel: lekker en gezond. Uiteraard kun je gebakken rijst ook van net gekookte rijst maken, maar laat hem dan wel goed afkoelen. De kenners menen dat gebakken rijst het lekkerste is met 'oude' rijst ;-)! Wil je de schotel nog wat 'pimpen'? Serveer dan met kroepoek en seroendeng.
Pittige gebakken rijst
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram gekookte rijst (liefste een dag oud)
- 1 rode peper (in dunne ringen gesneden)
- 1 cm verse gember (fijngesneden)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 1/2 el ketjap manis
- 3 eieren
- 3 bosuien (in dunne ringen gesneden)
- 175 gram doperwten
- 150 gram gerookte makreelfilet
- scheutje olie (arachide- of zonnebloemolie bijvoorbeeld)
Benodigdheden
- wok
Instructies
- Zet de pan op hoog vuur en giet hier de olie bij.
- Bak de peper, knoflook en gember ongeveer 1 minuut en voeg de rijst toe. Bak de rijst gedurende enkele minuten.
- Schep de rijst naar één kant. Tik nu één eitje kapot boven de lege ruimte in de pan. Bak dit ca. 1 minuut totdat de onderkant begint de stollen. Meng vervolgens door de rijst heen. Herhaal dit met de overige eieren.
- Voeg de bosui, doperwten en ketjap toe en bak nog 3 minuten mee. Tot slot voeg de de makreelfilet toe en haal je de pan van het vuur.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 541 | Calorieën uit vetten 201 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 22g, Waarvan | 34% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 26% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik hou zo van gebakken rijst. Deze gaat op de lijst met recepten die ik ga maken. Dank voor het delen!
Ik zou het persoonlijk nog wat meer pit geven met wat tabasco en een klein beetje sojasaus. Pas wel op met de soja, dat moet maar een klein beetje zijn. Hetzelfde geldt voor de tabasco. Bij Chinese gerechten is de combinatie van deze 2 ingrediënten niet echt gebruikelijk, maar de smaak zegt genoeg. Groetjes wuntung.nl
Heerlijk recept en heel makkelijk te maken.
Leuk om te horen dat het in de smaak viel :-).