Geroosterde bloemkool met amandelen
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ik ben me steeds meer aan het verdiepen in het eten volgens de seizoenen. Deze maand is bijvoorbeeld dé maand voor bloemkool. Tijd dus voor weer een lekker en snel bloemkool gerecht. Door de bloemkool te roosteren blijft het lekker knapperig. De Oosterse marinade maakt het weer eens wat anders. Wij aten bij de geroosterde bloemkool lamsworstjes, een aanrader!
Geroosterde bloemkool met amandelen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- sap van 1/2 limoen
- 3 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el mirin
- 5 el olie (bijvoorbeeld pindaolie)
- 1/2 rode peper
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 25 gram amandelschaafsel
Benodigdheden
- bakblik/ ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Snijd de rode peper fijn en meng dit met de sojasaus, limoensap, olie, mirin, paprikapoeder en sesamolie.
- Was de bloemkool en snijd er kleine roodjes van. Marineer de roosjes in het sojasausmengsel.
- Leg de bloemkool verspreid over een bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met amandelschaafsel en bak gedurende 20 minuten.
- Schud halverwege om.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 328 | Calorieën uit vetten 267 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 47% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 24% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 11g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit is inderdaad lekker, doe ik wel vaker.
Wat ik ook lekker vind, is ingemaakte bloemkool. Deze kan je dan zo zurig/zoet/pittig maken als je wil.