Dit recept is een klassieker in mijn repetoire. Al in mijn eerste studentenhuis heb ik dit gemaakt en af en toe haal ik hem nog eens van stal. In principe eet ik zo weinig mogelijk varkensvlees, maar een plakje pancetta of prosciutto is in dit gerecht toch echt onmisbaar: de zoute smaak biedt een mooi tegenwicht aan de zoete vulling.
Tip: als je van kaas houdt, kun je in plaats van mozzarella ook gorgonzola gebruiken wat een uitgesproken en scherpere smaak heeft.
Gevulde kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 dikke stukken kipfilet
- 4 plakken mozzarella (ongeveer 1 cm dik)
- 6 el tomatenjam cranberrycompote of perencompote (of een andere fruitcompote naar keuze)
- 6 verse basilicumblaadjes
- 4 plakken prosciutto
- zwarte peper
Benodigdheden
Instructies
- Verwam de oven voor op 200 C.
- Leg de kipfilet op een snijplank en snijd met een scherp mes aan de zijkant van de kipfilet totdat je hem bijna doormidden hebt gesneden. Klap de kipfilet nu 'open' en doe dit ook bij de de andere kipfilets. Verdeel nu de mozzarella, basilicum en de compote over de kipfilets. Breng op smaak met wat zwarte peper.
- Klap nu de kipfilets weer dicht en omwikkel ieder van de kipfilets met twee plakjes prosciutto. Leg in een ovenschaal en bak ze in 20-25 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 475 | Calorieën uit vetten 288 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 48% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 56% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen