Italian cuisine: Gevulde visrolletjes uit Sicilië (involtini)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Een aantal jaar geleden was ik op Sicilië en een van de typische gerechten van daar waren de involtini. Soms waren dit vleesrolletjes, soms groente- of visrolletjes. Er was 1 restaurant in de buurt waar de involtini zo lekker waren, dat we er meerdere keren gingen eten. Geregeld kwamen er mannen binnen met grote hoeden en ringen die gekust werden. Bij elk van de mannen vroegen we ons af of dat nou een Godfather of een 'capo di tutti capo' zou zijn. In code natuurlijk, want in de reisgidsen werd vermeld dat je vooral geen grappen moest maken over de maffia en maffia-gerelateerde onderwerpen ;-). Welke mannen nou maffiosi waren, zal ik nooit weten, maar ik maak sinds die tijd geregeld gevulde visrolletjes met verse tonijnsteaks. De smaak van de tonijn gaat erg goed samen met de smakelijke citrusvulling. Bovendien is het een gerecht dat weinig voorbereiding nodig heeft. Ik serveerde er zoete aardappel 'frietjes' bij en een frisse salade.
Italian cuisine: Gevulde visrolletjes uit Sicilië (involtini)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 tonijnsteaks
- 7 el paneermeel
- 1 el fijngesneden peterselie
- 1 el pijnboompitten
- rasp van 1 sinaasappel
- sap van 1/2 citroen
- snufje zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Leg de tonijsteak plat neer en snijd met een scherp fileermes in twee gelijke stukken zodat je twee hele platte tonijsteaks hebt van gelijke groote. Doe dit ook met de andere tonijnsteak.
- Maak de vulling door alle overige ingrediënten te mengen.
- Vul nu de 4 tonijnsteaks met de vulling, rol ze voorzichtig op en zet het rolletje vast met een prikker.
- Doe de rolletjes in een ovenvaste schaal en bak 8 - 15 minuten afhankelijk van hoe roze je je tonijn wil hebben. Zelf vind ik het het lekker als de binnenkant nog rauw is, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 289 | Calorieën uit vetten 46 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 8% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen