Gevulde zoete aardappel bootjes
- Door Judith Pagrach
- Mexicaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Zijn ze niet schattig, deze 'bootjes'? In de basis is het een gepofte aardappel die je uitholt, vult en daarna weer even in de oven zet zodat de vulling lekker knapperig wordt en de kaas heerlijk smelt. Ik gebruikte zoete aardappels, maar in principe kun je ook reguliere aardappels gebruiken. Let er wel op dat de kooktijd van gewone aardappels langer is dan van zoete aardappels. Je zult dan iets meer geduld moeten hebben ;-).
Je kunt deze zoete aardappel bootjes met van alles vullen. Ik had toevallig een aubergine liggen en het leek me leuk om dat te gebruiken. Helemaal niet Mexicaans, maar daarom juist leuk. Zo werden het Mexicaanse zoete aardappels met een Midden-Oosterse twist. En wie mij al langer volgt weet dat ik gek ben op fusion. Helemaal een recept in mijn straatje dus!
Gevulde zoete aardappel bootjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd35 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 zoete aardappels
- 1 aubergine
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 jalapeño peper
- sap van 1 limoen
- 50 gram versgeraspte cheddarkaas
- zout
- zwarte peper
Benodigdheden
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Maak de zoete aardappels met een borsteltje een beetje schoon.
- Prik gaten in de zoete aardappels en pof ze 30 minuten.
- Snijd intussen de aubergine in blokjes, evenals de tomaat en bak deze in de koekenpan, samen met de paprikapoeder. Pers de knoflooktenen ui en bak deze mee.
- Haal de aardappels uit de oven.
- Halveer de aardappels en schep de vulling eruit. Meng de zoete aardappel binnenkant met het aubergine mengsel. Breng op smaak met limoen, peper en zout.
- Vul de zoete aardappelschillen met het mengsel en top met jalapeño peper en kaas. Bak nog eens 5 minuten in de oven.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 383 | Calorieën uit vetten 81 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 25% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat heerlijk lijkt me dit!