Gnocchi met kip en broccoli
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Begint bij jou een maaltijd met gnocchi steevast met een discussie over de uitspraak van deze aardappelballetjes? Hier in ieder geval wel ;-). (Mocht je het je nog afvragen [njokkie] dus). Hoe je het ook uitspreekt, het is een leuek variant op pasta. Gnocchi lijkt op pasta, maar wordt gemaakt van aardappel. Ik gebruikte voor dit recept kant-en-klare gnocchi, maar wil je ze zelf maken? Kijk dan even hier.
Gnocchi met kip en broccoli
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram gnocchi
- 1/2 broccoli of 1 kleine broccoli
- 250 gram kipfilet
- handjevol rucola
- 2 el pesto
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl Italiaanse kruiden
- snufje zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwijder de stronk van de broccoli (maar gooi deze niet weg! Maak er bijvoorbeeld soep van). Snijd van de bovenkant kleine floretjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes 4 minuten. Spoel af met koud water.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en doe de kip erbij. Giet nu de balsamicoazijn erbij, samen met de kruiden (incl. zout).
- Bak de kip goudbruin.
- Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Meng de pesto en de rucola door de gnocchi heen.
- Serveer de kip en de broccoli bovenop de gnocchi.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 484 | Calorieën uit vetten 165 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 28% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 22% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Vandaag gemaakt, was erg lekker!!
Leuk om te horen, Pam :)!
Super lekker! We hebben er onze vingers bij aflikt. Tip: maak de pesto zelf! Dat is het allerlekkerst. :)
Jaaaa, en dan meteen ook extra pesto maken zodat je di nog op brood kunt eten enz :).