Gnocchi met paddenstoelen in rode wijnsaus

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het is herfst en dat is bij uitstek paddenstoelen tijd! Paddenstoelen en wijn zijn een gouden en beproefde combi die ik ook in dit gerecht verwerkte. De rode wijn zorgt voor extra diepte en gaat goed samen met de paddenstoelen én de lamsworstjes. Het omhulsel haalde ik van de lamsworstjes om het zo nóg meer één geheel te maken. Met een paar simpele ingrediënten maak je zo een heerlijke maaltijd! Overigens stond er op de verpakking dat het een verpakking voor 4 personen is, maar voor ons tweeën was het precies goed. Terwijl wij geen extreem grote eters zijn ofzo ;-).

Gnocchi met paddenstoelen in rode wijnsaus

Gnocchi met paddenstoelen in rode wijnsaus

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pak gnocchi
  • 1 witte ui (in dunne dingen gesneden)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 250 gram kastanjechampignons (fijngesneden)
  • 200 ml rode wijn
  • 200 gram lamsworstjes
  • 100 gram rucola
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan.
  2. Fruit op middelhoog vuur de ui en knoflook.
  3. Voeg de paddenstoelen toe en bak enkele minuten.
  4. Snijd de worstjes open en haal het omhulsel er vanaf zodat je alleen het vermalen vlees, zonder de buitenkant over hebt. Scheur in kleine stukjes en bak dit mee met de paddenstoelen. Blus af met rode wijn.
  5. Laat het geheel enkele minuten inkoken op laag vuur.
  6. Kook intussen de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Let op: ze zijn heel snel gaar!
  7. Verdeel over de borden de rucola. Leg daar de gnocchi op, gevolgd door de paddenstoelensaus.

Een reactie op “Gnocchi met paddenstoelen in rode wijnsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *