Gnocchi met paddenstoelen in rode wijnsaus
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Het is herfst en dat is bij uitstek paddenstoelen tijd! Paddenstoelen en wijn zijn een gouden en beproefde combi die ik ook in dit gerecht verwerkte. De rode wijn zorgt voor extra diepte en gaat goed samen met de paddenstoelen én de lamsworstjes. Het omhulsel haalde ik van de lamsworstjes om het zo nóg meer één geheel te maken. Met een paar simpele ingrediënten maak je zo een heerlijke maaltijd! Overigens stond er op de verpakking dat het een verpakking voor 4 personen is, maar voor ons tweeën was het precies goed. Terwijl wij geen extreem grote eters zijn ofzo ;-).
Gnocchi met paddenstoelen in rode wijnsaus
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 pak gnocchi
- 1 witte ui (in dunne dingen gesneden)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 250 gram kastanjechampignons (fijngesneden)
- 200 ml rode wijn
- 200 gram lamsworstjes
- 100 gram rucola
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
- kookpan
Instructies
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan.
- Fruit op middelhoog vuur de ui en knoflook.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak enkele minuten.
- Snijd de worstjes open en haal het omhulsel er vanaf zodat je alleen het vermalen vlees, zonder de buitenkant over hebt. Scheur in kleine stukjes en bak dit mee met de paddenstoelen. Blus af met rode wijn.
- Laat het geheel enkele minuten inkoken op laag vuur.
- Kook intussen de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Let op: ze zijn heel snel gaar!
- Verdeel over de borden de rucola. Leg daar de gnocchi op, gevolgd door de paddenstoelensaus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 601 | Calorieën uit vetten 276 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 42% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 54% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Afgelopen weekend dit recept gevolgd en het was zeker een aanrader. Echt heerlijk in combinatie met deze wijn. Bedankt voor de tip!