Griekse kip souvlaki met pitabrood

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Souvlaki maken lijkt misschien heel moeilijk, maar dat is het helemaal niet! Met de juiste marinade én het geduld om het 1 uur in de koelkast te laten intrekken zet jij ook een heerlijke Griekse kip souvlaki op tafel. Souvlaki is Grieks voor 'spies' en kun je maken van lams- varkens- of kippenvlees. Maak de bijbehorende pita's volgens dit recept of koop ze kant-en-klaar in de supermarkt.

Als basis voor dit recept gebruikt ik een recept van het Amerikaanse blog Cooking Classy. Het resultaat is een kruidige, lichtzure souvlaki. Lekker met een tzatziki-achtige yoghurtdip, rode uit en komkommer.

Griekse kip souvlaki met pitabrood

Griekse kip souvlaki met pitabrood

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 g kip in blokjes van 5 x 5 cm gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 250 g Griekse yoghurt (ik gebruikte 0% yoghurt)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook geperst met een knoflookpers
  • 2 tl verse koriander fijngesneden
  • 2 tl verse oregano fijngesnden
  • 1 tl verse tijm fijngesneden
  • snufje zout
  • grofgemalen zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten behalve de kip om een marinade te maken. Doe de marinade in een afsluitbaar bakje, meng goed met de kip blokjes en zet afgedekt in de koelkast.
  2. Haal de kip er na een uur weer uit en doe een klein beetje olijfolie in een grillpan. Bak de kipblokjes totdat ze gaar zijn.
Tip: nóg lekkerder is het als je de kipblokjes bakt op de barbecue!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *