Broodjes met kastanjepuree vulling

  • Voor 8 personen
  • Totale benodigde tijd
Broodjes met kastanjepuree vulling

Ik had voor de feestdagen bij AH een blikje kastanjepuree gekocht. Uiteraard lag deze na de feestdagen nog steeds in de kast en ik wist als ik er nu niet iets mee zou maken, het blik er volgend jaar na de feestdagen er nog zou staan. Een chocolade-kastanjetaart leek me heerlijk, maar te voor de hand liggend. Ik besloot te kijken in het boek "Warm Bread and Honey Cake" (in het Nederlands ook bekend als Zelfgebakken) en vond daar een recept voor kastanjebroodjes. Ze waren heerlijk!

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 250 gram
  • witte bloem
  • 3/4 tl
  • gedroogde gist
  • 1/2 tl
  • zout
  • 175 ml
  • warme halfvolle melk
  • 25 gram
  • boter
  • gesmolten en licht afgekoeld
  • Vulling:
  • 200 gram
  • kastanjepuree (uit blik)
  • 65 gram
  • poedersuiker
  • 1 el
  • halfvolle melk

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak het deeg als volgt: meng bloem, zout, suiker en gist in een grote kom en meng (met een keukenmachine of met de hand) de boter en melk erdoorheen, Kneed totdat je een soepel deeg hebt. Maak er een bal van, leg deze in de kom en bedek met plasticfolie. Zet de kom ongeveer een uur op een warme, tochtvrije plaats, in ieder geval totdat het deeg in volume is verdubbeld. Een goede plek om deeg te laten rijzen is naast de verwarming bijvoorbeeld met de deur dicht. Een alternatief is een oven die je hebt voorverwarmd op 40 C en vóór je het deeg erin doet, uitzet.
  2. De vulling maak je door de kastanjepuree met poedersuiker en melk te mengen tot een egaal mengsel.
  3. Als het deeg is gerezen, verdeel je het in 8 stukken en rol je van elk van de stukken een balletje. Duw deze dan plat, met je hand, doe er een schep vulling op en trek de punten naar elkaar om de broodjes dicht te krijgen. Zorg dat het broodje goed dicht is en leg op een stuk bakpapier op een bakplaat met voldoende ruimte tussen de kastanjebroodjes zodat ze nog kunnen rijzen.
  4. Smeer een kant van een stuk plasticfolie in met olie en leg deze, met de geoliede kant naar beneden, over de broodjes heen. Laat ze zo nog 15 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 C.
  5. Bak de broodjes 15 - 20 minuten en laat ze afkoelen op een draadrek.
Tip: als je de broodjes voor ze de oven ingaan bestrijkt met een geklutst ei, worden de broodjes mooi glanzend. Zoals je ziet, ben ik dit vergeten ;-). Naar: 'Chestnut buns' uit: Warm Bread and Honey Cake (ook bekend als 'Zelfgebakken', uitgeverij Kosmos), Gaitri Pagrach-Chandra, uitgeverij Pavilion
7 people want to make it
2 people have made it

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Broodjes met kastanjepuree vulling

  • Gerie

    De hoeveelheid suiker voor het deeg staat niet vermeld.
    Ik heb 5 theelepels basterdsuiker gebruikt. Het deeg heb ik met de deegstand van mijn broodmachine gemaakt.
    Prima resultaat! Waarschijnlijk maak ik ze weer met kerst.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *