Groene lasagne
- Door Judith Pagrach
- Italiaans, Overig
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Op de een of andere manier hebben we 5 aangebroken pakken lasagnevellen staan. Tijd om eens wat van die voorraad weg te werken. En dat deden we. Met een heerlijke lichte, groene lasagne die perfect is voor mooie lentedagen. De lasagne is vegetarisch en zit vol met groenten! Doordat de groenten redelijk goed verborgen zitten, is het ook ideaal om kinderen hun groenten binnen te laten krijgen.
Groene lasagne
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 lasagnevellen
- 250 gram ricotta
- 150 gram verse spinazie
- 1 courgette (in blokjes gesneden)
- 250 gram (biologische) kastanjechampignons (in kwarten gesneden)
- 250 gram passata di pomodori
- 2 teentjes knoflook
- 2 el gedroogde oregano
- 3 el Parmezaanse kaas
- handje pijnboompitten
- 1/4 tl zwarte peper
- snufje zout
- scheutje olie (kokosolie of zonnebloemolie bijv.)
Benodigdheden
- ovenschaal
- hakmolen, blender of staafmixer
- wok
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Giet wat olie in de wok en gooi hier de courgette bij. Pers de knoflook uit en breng op smaak met zout, peper en de helft van de oregano en wok enkele minuten totdat het gaar is.
- Houd het vuur aan, doe de courgette in een bakje en bak nu de champignons. Wanneer deze gaar zijn, kun je ze bij de courgette gooien.
- Verdeel de helft van het courgette-champignon mengsel over de ovenschaal. Leg hier 3 lasagnevellen bovenop (of zoveel je nodig hebt).
- Vervolgens giet je de passata er overheen en breng op smaak met zwarte peper en de resterende oregano gevolgd door de resterende groenten.
- Dek af met lasagnevellen.
- Pureer de spinazie en roer hier de ricotta doorheen.
- Giet dit mengsel over de lasagne en bak de lasagne 25 - 30 minuten. Haal de lasagne er 5 minuten voor het einde uit, strooi de pijnboompitten er overheen en bak nog even.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 583 | Calorieën uit vetten 222 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 25g, Waarvan | 39% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 48% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
De lasagne staat in de oven :-) We zijn reuze benieuwd!
In het recept staat niet vermeld wat je met de 3 eetlepels Parmezaanse kaas moet doen. Ik heb hem door het ricotta spinazie mengsel geroerd
Ja, dat is top! Was het lekker?