Groente lasagne (zonder lasagne vellen!)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Het komt regelmatig in het nieuws dat de meeste mensen te weinig groenten binnenkrijgen. Een recept zoals deze is perfect om ongemerkt heel veel groentes binnen te krijgen en daarmee vitamines! Ik heb de lasagne vellen vervangen door plakjes groenten waardoor hij echte boordevol groentjes zit! Al een tijdje stond een mooie steelpan op mijn verlanglijstje. Ik was dan ook super blij toen ik van Kookpunt een mooie steelpan van Demeyere kreeg! Dit Belgische merk staat garant voor goede kwaliteit én mooi design. Intussen heb ik de pan veelvuldig getest. Ik heb er pudding mee gemaakt, chocolademelk en deze lasagne zonder pasta. Of tenminste, de bechamelsaus voor dit gerecht. De RVS pan met aluminium gelaagdheid geleidt de warmte heel goed en is super gemakkelijk om schoon te maken. Ik heb een perfecte gladde bechamel kunnen maken en heb hem daarna in de vaatwasser gestopt en de volgende ochtend had ik een compleet schone pan! Nog een paar tips voor een mooie, gladde bechamelsaus: gebruik een houten pollepel (en niet bijvoorbeeld een garde), zorg ervoor dat de boter en bloem eerst een bal vormen voor je de melk toevoegt en giet de melk beetje bij beetje toe. Benieuwd naar deze pan? Bekijk het complete assortiment Demeyere pannen op de site van Kookpunt!
Groente lasagne (zonder lasagne vellen!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 courgette (in dunne plakjes gesneden)
- 3 grote tomaten (in dunne plakjes gesneden)
- 1 aubergine (in dunne plakjes gesneden)
- 300 gram kipgehakt
- 500 gram passata
- 1 tl gedroogde oregano
- snuf zout
- zwarte peper
- geraspte kaas
- scheutje olijfolie
- voor de bechamelsaus:
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 500 ml halfvolle melk
Benodigdheden
- pollepel
- ovenschaal
- steelpan
- koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak het gehakt rul en voeg passata, peper, zout en oregano toe. Draai het vuur laag en laat het 10 minuten inkoken.
- Maak de bechamelsaus door olie in de steelpan te smelten. Voeg bloem toe en blijf met de pollepel doorroeren totdat je een 'deeg' hebt.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf roeren en voeg pas weer nieuwe melk toe als de vorige portie melk volledig is opgenomen. Herhaal totdat de melk op is en je een gladde saus hebt.
- Verdeel op de bodem van de ovenschaal tomatenschijfjes.
- Verdeel de helft van de gehaktsaus hier overheen. Leg de helft van de courgette schijfjes hier bovenop.
- Verdeel de rest van de gehaktsaus over de courgette.
- Maak nog een laag van de courgetteschijfjes. Verdeel de bechamelsaus over de courgette.
- Strooi wat kaas over de bechamelsaus.
- Bak de ovenschaal circa 15 minuten, totdat de bovenkant ligt verkleurt.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 894 | Calorieën uit vetten 449 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 52g, Waarvan | 79% | |
Verzadigde vetzuren 24g | 119% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 17g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
hmm dit ziet er erg smakelijk uit!