Met honing geglaceerde wortels
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een lekker bijgerecht tijdens het kerstdiner zijn deze met honing gelaceerde worteltjes.
Met honing geglaceerde wortels
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 g geschilde wortels
- 2 el honing
- 75 g boter
- 1/8 tl grofgemalen peper
- 1 tl platte peterselie fijngesneden + extra voor de garnering
- sap van 1/4 citroen
- mespuntje zout
Benodigdheden
Instructies
- Doe de wortels in een pan met kokend water en kook ze gedurende 6 - 8 minuten, afhankelijk van hoe hard of zacht je de wortels wil hebben.
- Giet de wortels af en doe ze weer terug in de pan, samen met de overige ingrediënten en zet 5 minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe om zodat alle wortels bedekt worden met de saus.
- Haal de wortels uit de pan, leg op een serveerschaal en giet de saus over de wortels heen. Garneer met wat takjes peterselie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 219 | Calorieën uit vetten 133 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 24% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 48% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heeeeeeerlijk