Indische gehaktballetjes
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
In een Facebookgroep met Indische gerechten zag ik het afgelopen jaar diverse keren Indische gehaktballetjes voorbijkomen. Ik maakte mijn eigen versie, mét de authentieke smaken van Indonesië, zoals sambal oelek, ketjap manis en ketoembar. Wij aten de balletjes met gad0-gado en rijst, maar je kunt de gehaktballetjes ook prima met gebakken aardappeltjes of frites eten.
Indische gehaktballetjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 3 el ketjap manis
- 1 el sambal oelek
- 1 el kokos
- 1 tl ketoembar
- 1/2 pot seroendeng
Benodigdheden
Instructies
- Pers het teentje knoflook uit en meng all ingrediënten, behalve de seroendeng.
- Maak van het gehaktmengsel zo'n 12 gehaktballetjes.
- Strooi in een diep bord een flinke laag seroendeng en wentel de gehaktballen erin totdat ze bedekt zijn.
- Giet een scheutje olie in een koekepan en bak de gehaktballetjes eerst op hoog vuur. Draai daarna het vuur lager en laat de balletjes 20 minuten garen. Keer regelmatig om verbranden te voorkomen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 242 | Calorieën uit vetten 112 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 19% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 27% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen