Indische gehaktballetjes

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

In een Facebookgroep met Indische gerechten zag ik het afgelopen jaar diverse keren Indische gehaktballetjes voorbijkomen. Ik maakte mijn eigen versie, mét de authentieke smaken van Indonesië, zoals sambal oelek, ketjap manis en ketoembar. Wij aten de balletjes met gad0-gado en rijst, maar je kunt de gehaktballetjes ook prima met gebakken aardappeltjes of frites eten.

Indische gehaktballetjes

Indische gehaktballetjes

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal oelek
  • 1 el kokos
  • 1 tl ketoembar
  • 1/2 pot seroendeng

Benodigdheden

Instructies

  1. Pers het teentje knoflook uit en meng all ingrediënten, behalve de seroendeng.
  2. Maak van het gehaktmengsel zo'n 12 gehaktballetjes.
  3. Strooi in een diep bord een flinke laag seroendeng en wentel de gehaktballen erin totdat ze bedekt zijn.
  4. Giet een scheutje olie in een koekepan en bak de gehaktballetjes eerst op hoog vuur. Draai daarna het vuur lager en laat de balletjes 20 minuten garen. Keer regelmatig om verbranden te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *