Jerk chicken met ‘peas and rice’

  • voor 3 personen
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Met het overzetten van de website in het nieuwe design viel het me op dat er nog niet zo veel Caribische recepten op het blog staan. En dat terwijl juist ik die wel zou moeten hebben! De jerk chicken is dan ook iets wat ik al van jongs af aan eet. De Madame Jeannette peper (of zoals deze in Guyana treffend wordt genoemd 'ball o' fire') is niet alleen pittig, maar heeft ook een hele aromatische smaak. Juist die smaak is dan ook kenmerkend voor dit gerecht. Madame Jeannettes kun je vinden bij toko's of grote supermarkten. De 'peas and rice' zijn ook typisch van de Caribbean, alhoewel men in Guyana 'cook up rice' eet, maar die vind ik zelf niet zo lekker. Dus Caribische Jerk chicken met 'peas and rice'. Serveer er een lekker verkoelende komkommersalade bij!

Jerk chicken met ‘peas and rice’

Jerk chicken met ‘peas and rice’

  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram rijst (bij voorkeur basmati rijst)
  • 400 gram kidneybonen
  • 300 gram kippendijen of kippenvleugels
  • marinade:
  • 3 bosuien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Madame Jeannette peper
  • 1 el verse gember
  • blaadjes van 1 takje verse tijm
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 el arachideolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. pan om de rijst in te koken
  3. staafmixer of hakmolen

Instructies

  1. Pureer alle ingrediënten van de marinade tot een gladde saus.
  2. Leg de kip met de marinade, zorg ervoor dat de kip goed bedekt is, in een luchtdichte trommel en zet in ieder geval een uur in de koelkast. Bij voorkeur laat je de kip een nacht lang marineren.
  3. Verwarm de oven voor op 180 C.
  4. Doe de kip, samen met de marinade in een ovenschaal en bak in ca. 45 minuten gaar.
  5. Kook de rijst intussen en mang met de kidneybonen.

2 reacties op “Jerk chicken met ‘peas and rice’

  • Henriëtte

    Het was echt heerlijk! De kip rook al zo lekker in de oven… Ik maak er een salade bij van 1 mango, 2 avocado’s, halve komkommer, 2 vleestomaten en 1 rode ui. Met een sinaasappeldressing + honing. Komt ook uit het Caraïbisch gebied. Prima combinatie. Dank je wel, Henriëtte

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *