Gnocchi con granseola

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De Italiaanse keuken is nog altijd een van mijn favorieten. Een goede pasta, een heerlijke zelfgemaakte pizza, een romige risotto of bijvoorbeeld gnocchi! Misschien eet je deze aardappelkussentjes weleens met pesto of iets dergelijks? Vandaag een Venetiaans recept voor gnocchi, met krab en een heerlijke kruidige saus. Het origineel komt van Rick Stein, maar uiteraard ging ik zelf voor wat shortcuts waardoor het ineens een heel gemakkelijk recept wordt. Je kunt zelf gnocchi maken of het kant-en-klaar kopen. Ik ging dit keer voor die laatste optie, wel zo makkelijk doordeweeks! Voor de visbouillon geldt hetzelfde. Je kunt zelf je bouillon trekken, maar als je haast hebt, kunt je ook een bouillonblokje oplossen in kokend water.

Gnocchi con granseola

Gnocchi con granseola

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram gnocchi
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 400 ml visbouillon
  • 250 gram krab (vers of uit blik)
  • kruidenmengsel:
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl korianderzaad
  • 1/8 tl chilipoeder
  • 1/8 tl kardemom
  • 1 takje verse peterselie
  • scheutje olijfolie
  • om te garneren: basilicum en Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. pan om de gnocchi in te koken

Instructies

  1. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Fruit de ui en de knoflook, totdat de ui glazig wordt.
  2. Voeg de tomatenpuree en de kruidenmix toe en bak 1 minuut mee.
  3. Giet de visbouillon erbij en laat op laag vuur ca. 10 minuten inkoken.
  4. Kook intussen de gnocchi gaar.
  5. Hak de peterselie grof en voeg bij de saus, samen met de krab en laat dit kort warm worden.
  6. Serveer meteen. Garneer met basilicum en Parmezaanse kaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *