Gnocchi met pesto, tomaat en spinazie (+ zelf gnocchi maken!)

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Gnocchi met pesto, tomaat en spinazie (+ zelf gnocchi maken!)

Hebben jullie wel eens zelf gnocchi gemaakt? Ik had al vaak gnocchi gegeten, je weet wel, van die aardappelpasta. Tot nu toe had ik ze nog nooit zelf gemaakt. Een leuke uitdaging leek ons zo en dus gingen Jerome en ik er op een zondagmiddag mee aan de slag. Het is belangrijk dat je goed kruimige aardappels hebt. Dan krijg je lekker zachte gnocchi zonder dat ze te massief zijn. Als je geen aardappelpers hebt, kun je de aardappels ook met een vork prakken, maar zorg er dan voor dat je het wel luchtig houdt. Met andere worden, schep het dan met een vork ook een beetje los. De lekkerste gnocchi krijg je wel met een aardappelpers, maar het is dus geen must.

Ingrediënten

  • Voor de gnocchi:
  • 500 gram
  • kruimige aardappels
  • 135 gram
  • tarwebloem
  • 1
  • ei
  • Voor de pesto:
  • 10 gram
  • basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 gram
  • pijnboompitten
  • 5 el
  • extra vergine olijfolie
  • Verder nodig:
  • 12 cherrytomaten
  • 170 gram
  • verse spinazie
  • 1 teentje
  • knoflook
  • handjevol
  • pijnboompitten
  • zwarte peper

Benodigdheden

  1. aardappelpers, (bijvoorbeeld deze)
  2. pastapan
  3. koekenpan
  4. hakmolen, blender of staafmixer

Instructies

Voor de gnocchi:
  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze zo'n 25 minuten.
  2. Giet de aardappels af en knijp ze door de aardappelpers heen.
  3. Laat dit een uurtje afkoelen.
  4. Doe de aardappel in een kom en meng met bloem en ei. Rol er 'worstjes' van en snijd ze met een scherp mes in stukken van zo'n 3 cm.
Voor pesto en groenten (begin hier als je kant-en-klare gnocchi gebruikt)
  1. Meng de ingrediënten voor de pesto totdat je een mooie, dikke pesto hebt.
  2. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet hier wat olijfolie in. Doe hier de spinazie, geperste knoflook, peper, pijnboompitten, tomaten en peper bij en schep goed om. Het geheel is klaar als de tomaatjes uit hun velletje beginnen te barsten en de spinazie is geslonken.
  3. Kook intussen de gnocchi in enkele minuten gaar. Ze zijn gaar als ze weer boven komen drijven. Bij de zelfgemaakte duurt dat slechts een minuut of 5.
  4. Serveer de gnochi met de pesto en de groenten. Maak eventueel af met wat extra geraspte kaas.
2 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *